Başkan Oral, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Ocak 1923’te İzmit’te dönemin önde gelen basın mensuplarıyla düzenlediği ilk ve tek basın toplantısının ülkemiz ve demokrasimiz için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Dönüm noktası

Başkan Oral, “Mustafa Kemal Atatürk, bu basın toplantısında Cumhuriyet fikrini ilk kez dile getirmişti. 16 Ocak 1923, ülkemiz ve demokrasimiz için bir dönüm noktası olmuştur” dedi.

16 Ocak tarihinin Basın Onur Günü olarak kutlandığını hatırlatan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Kurtuluş mücadelesine yaptıkları haberlerle destek veren gazeteciler burada önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Bu Kurtuluş Savaşı için basının önemini ortaya koyuyor. 16 Ocak tarihi, basınımız için ayrı bir önem taşımaktadır. Bu tarih Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün basına verdiği önemi ve değeri bir kez daha göstermektedir. Gece gündüz demeden halkımızı bilgilendirmek için özveriyle çalışan tüm gazetecilerimizin 16 Ocak Basın Onur Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.