Başkan Oral, 20 Eylül 2017 Çarşamba akşamı kutlanacak 1439 Hicri Yılbaşı nedeniyle yayınladığı mesajda, Hicretin sadece bir göç olmadığını ifade etti.

“HİCRET, BİR FEDAKÂRLIKTIR”

Başkan oral yayınladığı mesajda, “Bütün dini faaliyetlerde kameri aylarının esas alındığını hatırlatan Başkan oral, "Muharrem Ayının birinci günü Hicri Yılbaşı olarak kutlanır. Muharrem ayının birinci gecesi Müslümanların kameri yılbaşı gecesidir.

Hicretin birçok sebepleri vardır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV), Mekke'de kaldığı 13 yıl boyunca çektiği sancıların sonucunda, Yüce Yaradan'dan aldığı emirler doğrultusunda Müslümanlığın hızla yayıldığı şehirlerin başında gelen Medine'ye gitmiştir. Hicret, bir fedakârlıktır. Hicret edenler de Kuran'da övülmektedir.
“MUHARREM AYI, ALLAH'IN AYI”
Peygamber Efendimizin ashabı ile birlikte Medine'ye göç etme tarihi, Halife Hz. Ömer döneminde Müslümanlar için Muharrem ayının 1. Hicri takvim yılı başlangıcı olarak kabul edildi. Allah'ın ayı olarak bilinen Muharrem ayı, ilahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Böylesine güzel bir aya girmenin sevinci ve mutluluğu ile tüm hemşerilerimizin ve İslam Alemi’nin Hicri Yılbaşını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.