Hemşehri dernekleri ziyaretleri ile ilgili açıklama yapan Öztabak; ‘’Hemşehri dernekleri ziyaretlerimize İl yönetim kurulu üyelerimiz ile beraber,Kuzey Kafkas Derneği,Siirtliler Derneği ve Konyalılar Kültür Sanat Turizm ve Eğitim Derneği'ni ziyaret ederek başladık.

Daha önce bir kaç kez ziyaret ettiğimiz tüm hemşehri derneklerini yaptığımız program çerçevesinde bir kez daha ziyaret edeceğiz.
Hemşehri derneklerimizin faaliyetleri ve çalışmaları konusunda bilgiler alarak,dernek başkanlarıyla istişarelerde bulunduk.Yaptıkları faaliyet ve çalışmalarda kendilerine her türlü desteği vereceğimizi ve hizmetlerini artırma konusunda yardımcı olacağımızı söyledik.Ayrıca yapmak istedikleri her Hayırlı faaliyette kendilerine destek sözü verdik.
İlk olarak KONYALOVADERyönetim kurulu başkanıAv. Ahmet Buhari’yi ziyaret ettik. Dernek faaliyetlerinin devam ettiğini Buhari, yalnızca bir ilde doğmuş olanları bir araya getiren bir dernek olmadıklarını söyledi. İsminde olduğu gibi, kadim bir Selçuklu başkenti olan Konya ile Yalova şehrinin birleştiği bir Turizm, Sanat, Kültür ve Eğitim derneği olduğunu söyleyerek, derneklerin farklı kültürleri birleştiren özelliklerinin olduğunu bize anlatmış oldu.
KONYALOVADER, yurt içi ve dışı ziyaretleriyle, turizm başlığı altında, illeri ve kültürleri temsil eden, dernek bünyesindeki sanatçılarla yapılan eserleri sergileyen,sufi müzik konserleri veren, semazenler ile mevlevi kültürlerini sergileyen, bağlama, ney üfleme, satranç, nakış işleme ve İngilizce kurslarıyla eğitime destek olan örnek bir dernektir. KONYALOVADER Başkan'ı ve yönetim kurulunu çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.Ayrıca, dernek sekreteri Uğur Daban ve yönetim kurulu üyesi İsmail Hanlı, AK Parti İl yönetim kurulu üyeleridir.
İkinci ziyaret ettiğimiz dernek, Siirtliler Derneği Başkan'ı Vedat Baboğlu ve yönetim kurulu oldu. Yaptıkları önemli faaliyetlerden dolayı dernek yönetimini tebrik ediyorum.
Kuzey KafkasDerneği Başkan'ı Mehmet Aydemir ve yönetim kurulunu da ziyaret ettik. Kafkas kültürünü Yalova'da yaşattıkları için emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
Ziyarette bulunduğumuz dernek Başkan'ları ve yöneticilerine misafirperverliklerinde,samimi ve sıcak tavırlarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.
Yalova'da ki hemşehri dernekleri Yalova'ya renk katan,Türkiye'nin her bölgesinden bir vesile ile Yalova'ya gelerek bu şehride yaşayan insanların kendi kültürlerini yaşadığı ve yaşattığı yerlerdir.Bu nedenle, Yalova'da ki hemşehri dernekleri bizim için en özel yerlerdir.Derneklerimize her türlü desteği vermek ve yaptıkları faaliyetlerde kendilerine hem destek, hem de yardımcı olmak biz siyasetçilerin en önemli görevlerinden birisidir.
Bundan sonra da, hemşehri derneklerimizi her fırsatta ziyaret ederek, istişarelerimizi devam ettirmek için elimizden geleni yapacağız’’şeklinde konuştu.