18 Mart nedeniyle Çanakkale şehitleri için Altınova İlçe Müftülüğü, Altınova Merkez Hacı Tevfik Yılmaz Camii’nde sabah namazı ve sonrasında mevlit okuttu. Sabah ezanından önce tüm şehitler için sela okunmasıyla başlayan program Kuram-ı Kerim okunması, ilahilerin seslendirilmesi ve duaların yapılmasıyla devam etti.

 

Buğday çorbası ikram edildi

Altınova İlçe Müftüsü Ahmet Büyükgül, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, ilçede görevli tüm imam hatip ve hafızların katıldığı programa vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Çok sayıda vatandaşımızın katıldığı Sabah Namazı’nın ardından okunan mevlid-i şerifin sonunda vatan, millet ve mukaddesat uğruna canlarını seve seve feda eden bütün şehitlerimiz için dua edildi. Program sonunda Altınova Belediyesi, cemaate Buğday Çorbası ikram etti.

 

Kaymakamlıkta tören

Ardından törenler Hükümet Konağı önüne çelenk sunma töreni ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Buradaki törenlerin ardından Tersane Girişimcileri A.Ş. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki programa geçildi. Program; şiir dinletileri, slayt gösterisi, oratoryo ve ödül töreni ile son buldu. Törenler, Tavşanlı Beldesi’ndeki Şehitlik ziyaretiyle son buldu.

 

Geniş katılım

Törenlere; Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya ve Eşi Sümeyra Kaya, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Garnizon Komutanlığından Dz. Albay Erhan Altınoluk, Tavşanlı Belediye Başkanı Kadri Çiçek, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Mesut Arslan, İlçe Emniyet Amiri V. Yavuz Yıldız, daire amirleri, STK temsilcileri, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.