Yalova'da Altınova İlçesine bağlı Sermayecik Köyü'nde, 11. Sermayecik Çilek Festivaline düzenlendi.

Köy meydanında İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan çilek heykelinin açılışıyla başlayan festival Sermayecik Köyü Mesire alanında devam etti. Festivalin açılış programında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Yalova 'da ki köylerin katma değeri yüksek tarımsal ürünlerle markalaşması için çaba harcadıklarını belirten Yalova Valisi Tuğba Yılmaz,"Engebeli arazilerde emeğiniz çok fazla. Bu sene özellikle yapmış olduğumuz meydan düzenlemesinde kadınlarımızın emeğini anlatan bir meydan düzenlemesi olsun istedik. Böyle bir proje gerçekleştirildi. Köyümüzün tanıtımında katkı sunacağına inanıyorum ama siz zaten köyünüzü kendiniz tanıtıyorsunuz" dedi.

Festivalde konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Milletvekili, "Çilekten elde edilen gelirle de herkesin yüzü gülüyor. Köylüyü köyünde tutmak lazım. Onları köyünde tutmak için gelir düzeyini artırmak, yolunu asfaltlamak lazım. Devlete düşen budur." dedi.

Köy Muhtarı Resul Çiftçi'de konuşmasında 200 dekarlık alanda 500 ton çilek üretimi gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

Vali Yılmaz, protokol konuşmalarının ardından festival kapsamında yapılan "en iyi çilek" yarışmasında dereceye giren yetiştiricilere altın hediye etti. En iyi çilek yarışmasında birinciliği Erdem Fidan elde ederken Adem Gençdal ikinci, İlyas Çiftçi ise üçüncü oldu.

Festival kapsamında gerçekleştirilen, çuval yarışması, çilek yeme yarışması, halat çekme yarışması, yumurta yarışması ve çilek güzellik yarışmasında renkli görüntüler yaşandı.