Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu Başkanı Zeki Gürsu, "Baharın gelişini kutlamak, bolluk, bereket ve barış içinde geçecek bir yıl dilemek için yaptığımız Hıdrellez şenliklerinin dilek( Nişan)  bakracının kurulması ile başladığımız 4 Mayıs Perşembe akşamı  gelen misafirlerimiz ve belde halkımız ile yaktığımız Hıdrellez ateşinden atlayarak dilekler diledik ve eğlendik. 
Geleneklerimizi ve kültürümüz hatırlamak, yaşatmak, aktarmak, baharı karşılamak, sevinç ve umut adına da Hıdrellezi de aynı heyecan ile kutladık. Ayak oyunları dediğimiz oyunları da hatırlayarak neşe içerisinde yaptık. Türküleri ise her zamanki gibi gönlümüze göre  söyledik. Nişan çıkarma töreni ise hiçbir kısıtlamaya kalmadan tüm katılımcılar ile birlikte son nişana kadar yerine getirdik. Ata topraklarından getirdiğimiz  bölgece bize ait olan Hıdırellez geleneği  olan cray oyununu oynadık. Hıdrellez kutlamalarında bazı gelenekler mutlaka yerine getirilmelidir dediler ve haşlanmış mısırımızda sıcak sıcak getirip dağıtılması ile de etkinliğimizi tamamladık.
Geleneklerimize sahip çıkıp yaşatma ve gelecek nesillere aktarma yolunda katılım sağlayan tüm bizlere örnek olan büyüklerime,  desteklerini esirgemeyen arkadaşlarıma, küçüklerime teşekkür ediyorum" dedi.