Burada konuşan Termal Belediye Başkanı İsmail Atik ise 2017 yılında ilçede 1.5 milyon geceleme hedeflediklerini söyledi.
Yalova Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Termal Kaymakamlığı ve Termal Belediyesi tarafından ilçede ortaklaşa organize edilen Turizm Haftası kutlamaları rengarenk görüntülere sahne oldu. Termal Kaplıcalarından başlayan kortej yürüyüşüne Mehter Takımı ayrı bir güzellik kattı. Mehter Marşları eşliğinde yürüyen kortej turizm için ilçede bulunan yerli yabancı tüm turistlerin ilgisini çekti. Kortej yürüyüşüne Termal Kaymakamı Murat Büyükköse, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, Yalova Kültür ve Turizm İl Müdürü Şeref Tali ile ilçe protokolü de katıldı. Yürüyüşün ardından Gökçedere Mahallesinde bir tören gerçekleştirildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Yalova Kültür ve Turizm il Müdürü Şeref Tali, "Yalova Turizmi gerçekleştirilen çalışmalar ve yatırımlarla ülke turizmi içerisinde payını ve önemini giderek arttırmaktadır. Yüzde 60'ı ormanlarla kaplı olan Termal Turizm Merkezi, Armutlu Termal Turizm Merkezi kaplıcalarının şifalı suları Tabiat parkları ve mesire alanları, Sudüşen ve Erikli Şelaleleri, Dipsiz Göl, Delmece Yaylası, 191 kuş türü bulunan Hersek Lagünü ve kumsallarıyla bir destinasyon merkezidir. 2017 yılı itibarı ile bakanlık ve belediye belgeli toplam 7 bin 18 yatak kapasitesine sahip tesis vardır. Turizm işletme belgeli tesis sayısı 13, yatak kapasitesi bin 358'dir. Belediye belgeli tesis sayısı 94, yatak kapasitesi 5 bin 660'dır. 2016 yılı itibarı ile ilimizi 84 bin 929 turist ziyaret etmiştir. Türkiye genelindeki turist sayısında yaklaşık %30 bir daralma olurken, yabancı turist sayısında bir önceki yıla göre %5 azalma olmasına rağmen ortalama turist sayımızda %15 oranında artış yaşanmıştır" dedi. 
Hedef 1.5 milyon geceleme

Tali'nin ardından kürsüye gelen Termal Belediye Başkanı İsmail Atik ise konuşmasında ilçenin 2017 turizm hedefini açıkladı. Atik konuşmasında, " İlçemiz bir turizm şehri. Turizmin gereklerini ilçemizde birer birer yerine getiriyoruz. Yatırım, tesis, tanırım olmadan turizm olmaz. Ben ilçemize yatırım yapan ve bundan sonra da yatırım yapacak olan değerli yatırımcılara ve Termal halkımıza şükranlarımız sunuyorum. Şu ana kadar ilçemize turizm yatırımı yapanları da tüm kalbimle kutluyorum. Bundan sonra Termal Belediyesi olarak bir turizm köyü olarak alıp, bir turizm merkezi yaptığımız ilçemizi bu noktalara taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemizin turizm kapasitesini, yatak ve tesis sayısını daha da arttıracak, kuvvetli bir tanıtım yapacağız. Bunun için çok çalışacağız. Ekibimiz çalışmaktan yorulmuyor, yılmıyor, yılmayacak da. Biz önümüze bir hedef koyduk. 2017 yılı içerisindeki hedefimiz 1.5 milyon geceleme sayısına ulaşmak. Tüm tesislerimizle birlikte bu hedefe kilitlendik" şeklinde konuştu.

2017 yılı tanıtım yılı olacak
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte söz alan bir diğer isim ise Termal Kaymakamı Murat Büyükköse oldu. Büyükköse ise konuşmasında, "2016 yılında Termal bir turizm ilçesi olduğundan dolayı istediğimiz hedefe iç ve dış etkenler nedeniyle belki ulaşamadık. Esnaflarımızı ziyaretimizde onlardan şunları duyduk; 'Ülkemize memleketimize bir şey olmasın, biz hiç kazanmasak da olur' dediler. Ben burada öncelikle onlara teşekkür etmek istiyorum. Onlar turizmden para kazanıyorlar. Bu kadar badirelere rağmen onlar bu fedakarlığı gönderdiler. Onurlu duruşlarından dolayı otellerimize, işletmelerimize ve esnaflarımıza teşekkür ediyoruz. 2016 yılını atlattık. Bundan sonra 2017 yılının ilçemiz açısından en iyi şekilde geçmesi için elimizden gelen gayreti gösterecek, ilçemizin tanıtımı, daha çok turist ve yatırımın ilçemize çekilmesi için gereken neyse yapacağız" sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından YAFEM ve TUFAG folklor ekipleri sahne aldı. Ülkenin değişik yörelerinden halk oyunlarını sahneleyen ekipler büyük beğeni topladı. Tatil için ilçede bulunan yabancı turistler ise ilk kez gördükleri, mehteran ve halk oyunları ekiplerini görüntüleme yarışına girdiler. Etkinlikler halk oyunları gösterilerinin ardından sona erdi.