İlk olarak, Altınova Belediyesi Hizmet Binasına gelen Vali Erol, burada il protokolü tarafından karşılandı. Altınova belediyesi Konferans Salonunda Altınovalı Muhtarlarla bir araya gelen Yalova Valisi Muammer Erol, yapılan hizmetler ve talepler konusunda görüş alışverişinde bulundu.

“Çok faydalı ziyaretler”

Zaman zaman ilçelere ziyaretlerde bulunarak çalışmaları ve sorunları yerinde tespit ettiklerini ifade eden Vali Erol, “Bu ziyaretlerimiz hem bizim için hem de il genelindeki yörelerimiz için çok faydalı oluyor. Vatandaşlarımızla bir araya gelerek, sorunları ve talepleri birinci ağızdan dinleyip gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bugün de Altınovalı’ları dinleyeceğiz” dedi.

“Subaşı liste istiyor”

Toplantıda ilk söz alan Subaşı Merkez Mahalle Muhtarı Jale Uzun, beldede kültürel ve sportif faaliyetlerin arttırılmasını isteyerek, “yeni kültürel ve sportif tesislere ihtiyacımız var. Mevcut tesislerin de bakım ve onarımı gerekiyor. Ancak beldemizin en önemli sorunu lisenin olmaması. Beldemizdeki öğrenciler taşımalı olarak Altınova Merkez’e gidiyor. Bu da çok büyük sorunlara neden oluyor. Beldemizin acil bir liseye ihtiyacı var” dedi.

“Tersane bölgesine banka talebi”

Hersek Mahalle muhtarı Vedat Gencebay da Altınova’da sadece Ziraat Bankasının şubesinin bulunduğunu söyleyerek, “Tersane bölgesinde binlerce insan çalışıyor. Bu bölgede ciddi para hareketliliği var. Biz Tersane Bölgesine bir banka şubesi açılmasını istiyoruz. Buna ihtiyaç var” diye konuştu.

Banka şubesi talebine sıcak bakan Vali Erol, “Bu konuyla ilgili kaymakamımız bir rapor hazırlasın. Üzerinde çalışalım. Bu konuyu destekliyoruz. Gerekirse PTT ile de görüşelim” dedi.

Hayvancılık yemciliğe destek

Fevziye Köyü Muhtarı Ahmet Necmi Yüksel de köyleriyle birlikte 5 köyün daha hayvancılık ve yemcilikle geçimini sağladığını belirterek, bu konuda makine desteği talebinde bulundu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel bu konunun 2020 programına alındığını ifade etti.

Yapılan görüşmede talepler ilgili müdürlüklerce not alınarak, gerekli çalışmaların yapılacağı açıklandı.

Önemli ziyaretler

Vali Erol ve beraberindekiler Altınova Belediyesi’nin ardından Kaytazdere’de bulunan Şehit Erol Şafak’ın Ailesini ziyaret etiler. Buradan Ayazma Köyünde emekli Polis Özel Harekatçı Adem Bilek’in cenazesine katılan Vali Erol ve beraberindekiler daha sonra Ahmediye Köyünde Köy Halkı ile buluştu. Vatandaşlarla birlikte yemek yiyen Vali Erol ve protokol üyeleri köyde bulunan süt soğutma makinesini inceleyip bilgi aldılar. Yalova Valisi Muammer Erol, Ahmediye Köyündeki ziyaretin ardından ilçeden ayrıldı.

Yalova Valisi Muammer Erol’un Altınova temaslarında kendisine; Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Bakçepınar, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel ve meclis üyeleri, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, Tavşanlı Belediye Başkanı Mücahit Kaçar, daire amirleri ve muhtarlar eşlik etti.