Altınova Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine yönelik 4 dönüm üzerine 60 daireden oluşan toplu konut projesi çalışmaları devam ediyor.

Toplu konut projesinin yapılacağı alandaki temizleme ve yıkım çalışmaları hızla sürerken, temel atma töreninin önümüzdeki günlerde yapılması planlanıyor. Projenin devamında ise Altınova'da diğer toplu konut etaplarının da planlaması hedefleniyor.

"Proje hazır"

Toplu konut projesi ile ilgili açıklama yapan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral; “Toplu konut sözümüzü yerine getireceğiz. Bu konuda en büyük sıkıntımız yer sorunumuz olmuştu. Eski itfaiye binamızı ve garajımızı taşıyarak yer sorunun çözümledik. 29 Ekim’de temeli atmayı hedefliyorduk ancak yıkım ve temizleme çalışmaları devam ediyor. Temizleme çalışmalarının ardından proje hemen başlayacak. Bu konuda hiçbir sorunumuz yok. Gecikmeden dolayı da vatandaşlarımızdan özür diliyoruz.” Dedi.

“ilk etap 60 konut”

Oral; “İlk etapta 60 daire ile başlayacağız. Proje alanımız 4 dönüm, 3 bin 912 metrekare; yapı oturum alanı 1950 metrekare, peyzaj alanı da 1962 metrekare yarısı yeşil alan yarısı oturma alanı olacak. Kişi başına düşen yeşil alan ise 8 metrekare olacak. Toplam inşaat konut alanı ise 6 bin 550 metrekare. Kapalı otopark alanı da 3 bin 910 metrekare. Önceliğimiz Altınova’da uzun yıllar oturan vatandaşlar, geliri düşük ve konutu olmayan vatandaşlarımız olacak” diye konuştu.