Mayıs ayında resmi kurum olma işlemlerini gerçekleştiren dernek, ekim ayında açılışını  hemşehrileri ve Yalova protokolü ile gerçekleştirecek.

29 Eylül 2019 Pazar günü öğlen saatinde yapılan Genel Kurulda yeni yönetim şu isimlerden oluştu;  Erdoğan Pasin (Başkan), Kenan Yılmaz, Zeki Dolu, Muhlis Polat, Zekayi Ünaldı, Mustafa Oğuz Daştan, Ahmet Yücel Taşdüzer, Handan Öztürker  ve  Mahmut  Atan yönetim kurulu görevine seçildiler.  

Ömer Ata, Hüseyin Akkurt, Kenan Türkmen, Gürbüz Taşçı, Fuat Özalpoğlu, Abdullah Gözütok, Ahmet İymen, Suat Teymen ve Turgut Kotan da yönetim kurulu yedek listesinde yer alan isimler olurlarken, Denetim Kurulu’na; Ahmet Atbaşı, Oktay Şimşek ve Menderes Yürekseven seçildi.

Bünyamin Can, Lokman Arıkan, Şerafettin Yılmaz ise Yedek Denetim Kurulu Üyeliklerine seçilen isimler oldu.  

Başkan Pasin seçim sonrası yaptığı değerlendirmede, ‘Uzun zamandır derneği kurmak için çaba harcadık. Fakat bir türlü dernek kurulumun gerçekleştiremedik. Ancak uzun mesailer ve çalışmalar sonrası bir çok kişinin de emeği ile dernek Mayıs 2019’da kuruldu’ şeklinde bilgilendirmede bulundu.

Pasin ‘Her zaman bir araya geleceğiz’

Pasin konuşmasını şu sözlerle devam ettirdi ; ‘Arkadaşlar bizler her ortamda, derneğimiz vesilesiyle daha çok kültürel faaliyetler yapacağımızı, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu geliştireceğimizi söylüyoruz ve bunun için de gayret ediyoruz. Bu yüzden de dediklerimizi, hayallerimizi gerçekleştirmek için hepimize çeşitli görevler düşmektedir. Derneğimizin kurulum aşamasında koştuk koşuşturduk, fakat bundan sonra bu işleri hep birlikte yapacağız ve hep birlikte güzel şeylere vesile olacağız. Mutlu ve üzgün günlerimizde bir araya gelecek, ihtiyacı olanlara yardım edeceğiz. Bu nedenle gerek şahsınızla gerekse etrafınızdaki kişilerle ilgili her türlü ölüm, doğum, hastalık gibi olayları ve ihtiyacı olanları anında bize bildirin’ dedi.

Kültürel faaliyet kapsamında bar (yöresel halk oyunu) kurslarının açılacağını da dile getiren Başkan Pasin; ‘Her hemşerimizin en azından 1-2 bar öğrenmesini sağlayacağız’ şeklinde konuştu.

Pasin ‘Özel Aktif Hastanesi ile bir protokol imzaladık’

Pasin Çiftlikköy ilçesinde faaliyet gösteren, Özel Aktif Hastanesi ile anlaşma yaptıklarını dile getirerek, ‘Dernek üyeleri ve birinci derece yakınlarına; muayene, tahlil, röntgen ve fizik tedavi işlemlerinde özel indirim uygulanacaktır. Bu indirimlerin dermatoloji hariç diğer polikliniklerde, tahlil ve tetkiklerde % 30 oranında, beslenme ve diyetisyen hizmetinden % 20 oranında yapılacak olup, fizik tedavi bölümünde ise 15 TL katılım ücreti alınacak’ dedi.

Pasin ‘Gidip-gelen demeyelim’

Derneğin sürekli ve işler olabilmesi için insanların gelip gitmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Pasin, Derneğin kapılarının yalnızca Erzurumlulara değil, tüm ilçede ikamet eden herkese her zaman açık olduğunu ve ziyaretlerini dört gözle beklediklerini belirtti.