Zafer, ‘‘Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, el koydu’’

Zafer basın mensuplarına yaptığı açıklamada; ‘’Altınova ilçemizde, önümüze şık olmayan bir konu geldi. Kaytazdere’de imarı olmayan bir yerde, Kaytazdere Belediyesi tarafından konut inşa ediliyor. Ve bu duruma Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit el koymuştur.

Bize düşen görev şudur; halk olarak, hepimiz bunu yapabiliriz. Ucuz bir mal bulduğumuz zaman aslını astarını araştırmadan hemen satın alma teşebbüsünde bulunuruz. Yarın öbür gün vatandaşlar ucuz konut alırız hesabına girerse, gelecekleri kapıları yine biz olacağız. Biz de vatandaşlarımız mağdur olmasın diye, böyle bir basın açıklamasını yapmayı halkımızı uyarmayı uygun bulduk.” dedi.  

Zafer, ‘’Kötülemek gibi bir amaç içerisinde değiliz’’

Zafer; ”Asla ve asla Kaytazdere Belediyesini kötülemek gibi bir amaç içerisinde değiliz. Ben isterdim ki yasaların verdiği haklara uygun şekilde bu toplu konut projesi yapılsa da, biz de her türlü desteği sağlasaydık.

Biz, farklı siyasi parti belediye başkanlarının, meclis üyelerinin, vatandaşların taleplerini, her zaman, en kısa süre içinde değerlendirme gayesi içerisinde olan bir partiyiz.

Yönetim kurulu toplantılarımızda da bunu sürekli dile getiriyorum. Değerli basın mensupları, biz iktidar partisiyiz. Ola ki farklı bir görüşten siyasi görüşe sahip bir arkadaşımız bize gelirse, önce o arkadaşımızın işini yapmak için gayret gösteririz. Bizim düşünce tarzım budur.

Kaytazdere Belediyesi Toplu Konut Projesi ile ilgili, belgelerimiz var. Kaymakamlık olaya vakıf. Bu projede yanlışlıklar var. Bu yanlış durum hakkında vatandaşlarımız bilgi sahibi olmalı. Vatandaşlarımız ‘hayali ihracat’ yapılır gibi ucuz daire almasınlar.

Şu anda olayın resmi boyutu devam ediyor. Biz de işin resmi boyutlarını sizler ile paylaşmak istedik. Bu konu ile alakalı da daha çok bilgi sahibi olan, Kaytazdere Belediye Meclis üyelerimiz var. Kaytazdere Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkanı Osman Reyhan bu konuyu takip ediyor.

Toplu Konut Projesi’nin yapılacağı alanın imarı olsa dahi, biliyorsunuz ki bizim bulunduğumuz bölge deprem bölgesidir. Deprem bölgesinde; 7, 8, 10 katlı binalar yapılmayacak anlamına gelmez, yapılabilir. Böyle bir projenin, mutlaka imar müsaadesi, resmi proje olması gerekir. İmarın olmadığı bir yerde, 7 katlı konut projesi önümüzde. İmarı olmayan bu yerde inşaat yapılamaz düşüncesi biz de hakimdir” dedi.

Reyhan, ‘‘Amaç, proje üzerinden insanları dolandırmak’’

Kaytazdere Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkanı Osman Reyhan yaptığı açıklamada; ‘’Amacımız Kaytazdere Belediyesini kötülemek değil. Keşke resmiyete uygun, güzel projeler yapılsa da bizler de desteklesek. Yapılacak düzgün işlerde Kaytazdere Belediyesi’ne her türlü desteği veririz. Ama buradaki olayı görünce, siz de uygun bulmayacaksınız.

Ali Kangal’a, ‘neden böyle yapıyorsunuz, sizin getireceğiniz arsaları da, müteahhitleri de biz verebiliriz’ diyoruz. Ama, ne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden, ne İl Tarım Müdürlüğü’nden toplu konut projesi ile ilgiyi bir yazı alınmadığını görüyoruz. Hatta bu yerler alınırken, bir takım insanlara verilirken, imarsız yerlerde hisse satışı olmaz. İmarsız yerlere hisse satışı yazısı verdiler ve bu şekilde aldılar arazileri. Bazı parselleri 9 kişi, bazılarını 10 -15 kişi aldı. Bu parsellerin üzerine binalar yapmak için müracaat ettiler. Ama ben, inanmıyorum. İnsanlara, bina yapılıyormuş gibi aktarıp, proje üzerinden insanları dolandırmaktır amaç. Böyle bir pnojenin olmayacağını kendileri de biliyorlar” dedi.

Reyhan, ‘‘Yedi katlı bina, imarsız bir alana yapılamaz’’ 

Bir basın mensubunun ‘Savcılığa bir suç duyurunuz oldu mu?’ şeklindeki soruna Reyhan’ın cevabı; ‘’Olayın resmi boyutları ile çok ilgilenmiyoruz, bizim ilgilendiğimiz konu vatandaşlarımızı bilgilendirmektir. Kaytazdere’de böyle bir şeyin olamayacağı, yedi kat binanın imarsız bir alana yapılamayacağını, dolayısı ile vatandaşımızın buradan daire almamasını sağlamaktır amacımız. Hukuki boyutu ile Altınova Kaymakamı ilgileniyor, gereken ne ise onlar yaparlar. Soruşturma başladı. Bu hafta içinde, kuvvetle muhtemel müfettişler gelecekler belediyeye” şeklinde oldu.

Reyhan, ‘‘Arazi sahibinin haberi yok’’

Bir basın mensubunun, ‘Binanın yapıldığı yerin vasfı nedir?’ şeklindeki sorusuna ise Osman Reyhan’ın cevabı; ‘’Kaytazdere Toplu Konut Projesinin yapılacağı alan tarım arazisidir. Bazı arazi sahiplerinin haberi olmadan bu araziler üzerinde toplu konut projesi hazırlanıyor. Arazi sahibi vatandaşın haberi yok 424 tane daire ve 8 adet dükkandan. Arazi sahibi vatandaşı aradığımızda böyle bir şeyden haberi olmadığını söylüyor. Bu toplu proje nedir, ne değildir, kim yapıyor, bunu bilmiyor” şeklinde oldu.

Zafer, “Aklımız almıyor”

Altınova AK Parti İlçe Başkanı Hasan Zafer konu hakkında görüşlerini şu sözlerle sürdürdü; ‘’Tarım alanında belli bir metre kareye kadar bir yapı yapılabilmesi durumunun olduğunu biliyoruz. Ama böylesi bir konut projesinin yapılabileceğini aklımız almıyor. Şaşkınlığımızın önünü alamadık. Burada altyapının olması gerekmiyor mu, nasıl olur da şu kadar konut yapacağız diyebilirsiniz? Nasıl olacak, bizim aklımız ermiyor. Dolayısıyla vatandaş mağdur olmasın diye, siz basın mensuplarını konu hakkında bilgilendirmek istedik” dedi.  

Zafer, ‘’Biz, şikayet etme mercii değiliz’’

Bir basın mensubunun, ‘Siz AK Parti İlçe Başkanı sıfatı ile Cumhuriyet Savcılığı’na bir suç duyurusunda bulundunuz mu?’’ sorusuna, Başkan Hasan Zafer; ‘’AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar olaya vakıftır.  Yalova Valisi Muammer Erol konuyu biliyor. Yazışmalar yapıldı, gerekli işlemlere başlandı. Biz, şikayet etme mercii değiliz. Vatandaş mağdur olmasın diye bu toplantıyı düzenledik. Keşke bütün belediyeler bu tür projeleri amacına uygun şekilde yapsalar.

Birileri, Kaytazdere’nin tepesinde, 7 katlı toplu konut projesi yapmaya kalkarlarsa ben gülerim bu duruma. Burada bu işin olabileceğini tahmin etmiyorum. Biz duyunca çok şaşırdık. Satışa bile başlamışlar’’ şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

Haber: Ayhan Polat