31 Mart Mahalli Seçimler öncesi Yalova’nın 5 ilçesinde yaptığımız araştırmalar neticesinde, seçimlere 2 ay (60 gün)kala adayların eksi ve artılarını masaya yatırdık. Hangi adaylar Belediye Başkanlıklarına yakın tüm okuyucularımızın heyecanla okuyacakları köşe yazısı hazırladım.

Altınova’da Oral önde, Yasemin Fazlaca takipte…

Altınova ilçesinde 3 dönem Altınova Belediye Başkanlığını kazanan Dr. Metin Oral’ın belediyecilik anlamında çok başarılı çalışmalara imza attığını çok iyi bilenlerdenim.

Altınova ilçesine 4. defa seçilmesi durumunda güzel hizmetler yapacağı kanaatindeyim.

Altınova’da 2006’da faaliyete başlayan tersanelerin ilçeye getirdiği ekonomik girdi ve buna paralel olarak, Sn. Oral’ın Altınova ve Yalova için önemli sayılacak olan bu yatırımcılarla 3 dönem boyunca kurduğu diyalog, ilçenin büyümesi, gelişmesi ve Altınova’nın kent havasına bürünmesine önemli bir katkı sağladığını rahatlıkla ifade edebilirim.     

Dr. Metin Oral’ın bu olumlu yönlerinin dışında, eksiği olarak görülen taraflarına gelince; AK Parti Altınova İlçe Teşkilatı üzerinde ki ağırlığını hissettiriyor olamaması. İlçe başkanı ve yönetimde bulunanların içinde bulundukları güç zehirlenmesini bastıramaması. AK Parti Altınova İlçe Yöneticileri arasında yaşatıldığı iddia edilen ayırımcılık ve adaletsizliklere sessiz kalması. Buna paralel olarak, AK Parti Altınova İlçe Teşkilatı’ndan, 31 Mart Mahalli seçimleri öncesi görevlerinden istifa eden, bu partinin kurulduğu günden bu yana destek olan, birçok neferinin küstürülmeleri, kazanılmaları için bir girişimde bulunulmaması. Bir de seçmen kesiminin yeni bir yüz görme isteği ve arzusu, AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Metin Oral’ın kolay bir seçim dönemi geçirmeyeceği anlamına geliyor.

Altınova için hayırlı olan ne ise o olsun…

Yasemin Fazlaca ve ekibi iyi çalışıyor

Altınova’da AK Parti’yi zorlayacak tek isim Yasemin Fazlaca olarak görülüyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nin aday çıkarmadığı Altınova’da, İYİ Parti’nin 31 Mart’ta önemli bir başarı göstereceğine kimse inanmıyor.

AK Parti’ye hemen hemen her seçim döneminde oy veren, ama çeşitli sebeplerden dolayı partiyle değil, kişilerle kırgınlık yaşayanların, CHP Altınova Belediye Başkan Adayı Yasemin Fazlaca’yı destekleyecekleri konuşuluyor.

Özellikle, hemcinsleriyle bire bir iletişim içinde olan ve gece gündüz demeden kapı kapı dolaşarak çalışmalarını sürdüren Yasemin Fazlaca’nın Altınova’da Belediye Başkanı seçilmesi de sürpriz olmaz diyorum.

Çiftlikköy’de Silpagar önde, Güler ise sürpriz yapma peşinde…

2014 Mahalli Seçimlerinde hiçbir zaman ‘Yıkılmam’, ‘%60’larla yine seçilirim’, ‘Yok mu karşıma çıkacak pehlivan’ gibi söylemlerinden sonra Ali Murat Silpagar tarafından ‘TUŞ’ edilerek devrilen eski Anavatan Partili Metin Dağ; Demokrat Parti ve Cumhuriyet Halk Parti’den sonra bir kırık çizgiyi de şimdi İYİ Parti’den Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı olarak göstererek 9 yılda 3 parti değiştirerek dava adamlığını bir daha tüm seçmenlerin karşısına çıkarak göstermiş oldu.

31 Mart Mahalli Seçimlerinde, Çiftlikköy ilçesinde 2 Milyon TL harcayacağı iddia edilen İYİ Parti Çiftlikköy Belediye Başkan adayı Metin Dağ’a birçok seçmenin, ‘Nerden buldun da bu parayı dağıtıyorsun’ sorusunu 31 Mart 2019’da seçim sandığında soracağına adım gibi eminim.

Güler söylemleri, ekibi ise çalışmalarıyla göz dolduruyor

Çiftlikköy’de 31 Mart Mahalli Seçimleri’nde sürprizi yaparsa CHP Çiftlikköy Belediye Başkan adayı Nedim Güler yapar diyorum.

İki yıpranmış adayın arasında, genç, eğitimli, çalışkan söylemleriyle seçmeni etkileyen aynı zamanda meslektaşım olan, Çiftlikköy ilçe halkının istek ve taleplerini bilen, belediye personelini tanıyan, temiz bir aday Nedim Güler…

Belediye Meclis Üyeliği sıralamasını doğru yaptığı takdirde, 24 Haziran’da yapılan Milletvekilli ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin sadece manevi desteğini alması durumunda, CHP Çiftlikköy ilçe teşkilatıyla beraber gece gündüz demeden çalışarak, neden Çiftlikköy Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmasın ki Sn. Güler, diyorum.

Ali Murat Silpagar kendisine küsenleri kucaklarsa, tekrar başkan seçilir

Çiftlikköy İlçesi’nde son 5 yılda yapılan hizmetlerin, 2014’ten önceki 15 yılda yapılmadığını çok rahatlıkla söyleyebilirim.

Belediye Başkanlığının ilk döneminde ilk olarak Çiftlikköy Belediyesi’ne kurumsal bir kimlik kazandıran, elzem hale gelen birçok hizmeti de 5 yıla sığdıran Ali Murat Silpagar’ın en büyük eksiği her vatandaşa, olabilecek veya olmayacak işe evet demesi olmuştur. Kendisinden istenilen talep ve istekleri iyi analiz yaptıktan sonra evet veya hayır cevabını izah ile veren bir Ali Murat Silpagar’ın seçmen tarafından çok sevilen ve sayılan bir belediye başkanı olarak birkaç dönem daha bu koltuğa seçilmesi mümkündür.

İktidarda ki AK Parti gücünü, ikinci dönem seçilmesi durumunda iyi kullanarak Çiftlikköy’e hiç kimsenin hayal edemeyeceği hizmetlerle buluşturması da mümkün bir belediye başkan adayıdır.

Silpagar, bir an önce, kendisine küsen dava arkadaşlarını kucaklayıp, gönüllerini almalıdır. Bu gönül alma seçim öncesi oy için değil, bir ömür boyu dostluk, arkadaşlık ve kardeşlik için yapılmalıdır.

Davaya sahip çıkma zamanı bu sürçlerde olur

Çeşitli Partilerden Çiftlikköy Belediye Başkanlığına aday adaylık başvurusunda bulunmuş, ama aday olamamış, partilerine geçmişte maddi, manevi emekleri, katkıları olmuş kişilerin davalarına bu dönemde de sahip çıkmalarını tavsiye ediyorum. 

Partilerine neden küstükleri, haklı gerekçelerinin olmasına karşın, belediye başkan adaylarına sahip çıkmaları, belediye meclis ve il genel meclis adaylıklarının belirlenmesinde tavsiyelerde bulunmaları, partilerinin bayrağını dalgalandırmak için gayret göstermeleri, kendi lehlerine olacağı asla unutulmamalıdır.  

31 Mart Mahalli Seçim sürecinde, bilinçli veya bilinçsiz yapılacak her olumsuz hareket, yıllarca davaları için verdikleri hizmetleri ve emekleri bir çırpıda silip yok edecektir…

Devamı haftaya…