Günümüzde futbolun geldiği nokta A milli takım hariç amatör ve profesyonel futbolumuzun maalesef kalitesi giderek düşüyor. Özellikle yabancı serbestliğinin Türk futbolunu iflasın eşiğine getirdiğini düşünüyorum. Tesisleşme açısından son yıllarda büyük asamalar kaydetmiş olsak da maalesef ki yetişen yerli futbolcu açısından son derece yetersiz durumda olduğumuzu Türk futbolunun lokomotifi Süper liginde genç Türk oyuncularımızı görmediğimizden belli oluyor.

Alt yapılara yeterli ilgili, bilgili, deneyimli antrenörler verilmese de gene de yetenekli futbolcular var fakat bu gençlerimize fırsatlar verilmiyor.

Bence geçtiğimiz yıllarda o donem 1.ligde oynayan takımlarımız alt yapıdan oyuncu oynatmak ve kadroda bulundurmak gibi kurallar konulmuştu ve o dönemlerde birçok yıldız futbolcularda Türk futboluna kazandırılmıştı. Bu kuralın tekrar düzenlenerek TFF’den uygulanması ve özellikle de alt yapılara bilgili, tecrübeli isim ehli teknik adamlar getirilerek gerekli önemin verilmesi, geçmişte bunun örnekleri vardı. Serpil Hamdi Tuzun, Adnan Dinçer, Ferruh Duygu gibi teknik adamlarımız Türk futboluna birçok değeri kazandırmıştı.

Bu arada tabi alt ligler ve özellikle Amatör kümelerin kalitesi de ortada. Profesyonel liglere oyuncu yetiştirme konusunda da gerekli çalışma ve koordinasyonun sağlanmadığı görüşündeyim. Bunların hepsi olmayınca Süper Lig takımlarımızda yerli oyuncudan çok yabancı var ve ligimiz yabancı oyuncu cenneti olmuş durumda.

Yabancı oyuncuya tamamen karsı değilim, oyuncu gelsin, fakat bence ülkesinde oynadığı milli maç sayısı, yaş durumu gibi buna benzer kriterler koyalım. Yani kaliteli yabancılar gelsin. Hagi gibi Alex gibi, Jupp Derwal gibi teknik adam. Yabancı almak için yabancı almayalım. Aldığımız yabancı bizim ülkemizdeki oyuncudan daha iyiyse gelsin. Gelip yedek kulübesinde oturarak benim oyuncumun önünü kapatmasın. Ben ona karşıyım. Öbür türlü yabancı oyuncu gelsin. Kriterli ve Türk futboluna bir şeyler verecek yabancılar gelsin. Son olarak sunu belirtmek istiyorum ne yabancı oyuncuya nede teknik adama karşı değilim ama gereksiz masraflara karşıyım.