Sevgi diye bir nimetle donatmış bizi yaratan, verdikçe çoğalan, ulaştığı her yere huzur ve mutluluk getiren, kullandığınızda çoğalan, yayılan ve hiçbir maliyeti olmayan.

İnsanoğlu ömür dediğimiz bir zaman dilimini yaşar ve zamanı gelince yalnız, sessiz, sedasız bir şekilde çekip gider bu Dünya’dan.

 Aslında kaç yıllık bir ömür yaşadığımızın bir önemi yok Dünya’da. Yaşanılan ve adına ömür denilen bu zaman dilimini nasıl geçirdiğimizdir önemli olan.

Sevginin gücüne inanan ve sevgiyi kendisine rehber edinen insanlar hem kendisini, hem ailesini, hem de çevresini mutlu ederek, hoş bir seda bırakarak göçüp gider bu Dünya’dan.

İnsan isterse sevginin gücünü kullanarak cennete çevirir bu Dünya’yı bir günde. Bugün Dünya’da yaşayan sekiz milyar insanın bir tek iyilik yaptığını düşünün. Bir günde sekiz milyar iyilik. 

Bugün her bireyin bir sokak hayvanının karnını doyurduğunu, karlar altında yem arayan serçe kuşlarına pencere önlerine ekmek kırıntılarını koyarak onları mutlu ettiğimizi düşünün. Aylardır aramadığınız bir dostunuzu ziyaret ettiniz bugün. Hasta olan bir kardeşinizi aradınız geçmiş olsun demek için. Fırında askıda ekmek projesine bir ekmek bıraktınız. Bildiğiniz, tanıdığınız fakir bir ailenin mutfak ihtiyacını karşıladınız, adınız bile belli olmadan.

Sokakta tanımadığımız kişilerle tebessümle selamlaştık bugün. İyiliğe, paylaşmaya dair bir iyilik yaptık bugün.

Hepimiz akşam televizyon karşısına geçtiğimizde haber ya da dizileri izlerken, tamamına yakını nefretin oluşturduğu olumsuz olaylara şahit oluyor gözlerimiz, kulaklarımız.

Bir insanın attığı bir bomba onlarca masum insanı öldürüyor. İnancı yüzünden yüzbinlerce insan vatanında, yurdundan kovuluyor bin bir işkence edilerek. Gücü yeten güçsüze zulmediyor büyük bir nefretle.

Nefret ve şiddet ortamında yetişen bireylerin haberlerini ya da dizilerini izlemekten yorulan bedenimizi ve Dünya’mızı değiştirmenin yolu nesillerimizi sevgi ortamında yetiştirmekten geçmektedir.

Bu durum elbette bugünden yarına olacak bir iş değildir.

Ancak insan isterse yüz yıl sonrasının cennetini şimdiden sevgi çiçekleriyle donatabilir. Yüz yıl sonrasının karanlığını aydınlatacak sevgi ışıklarını şimdiden gönderebilir.

Gelin hep birlikte sevgiyi kendimize rehber edinelim. Bu Dünya’da canlı, cansız hep birlikte yaşamayı kolaylaştıralım. Sevginin bulaşıcı olduğunu unutmayalım.

Umudumuzu sevgiyle birleştirelim. Hem kendimizi, hem de çevremizi mutlu edelim. Bu Dünya’da cenneti birlikte yaşayalım.

Hoşça kalın, mutlu kalın, sevgiyle kalın.