Geçen hafta Hatay’da aynı anda birkaç yerde çıkan orman yangınlarında on binlerce can yanıp kül oldu.  Öldürmek, yıkmak, yakmak ve yok etmekten başka bir özelliği olmayan bu caniler tarih boyunca insanlığın gördüğü en aşağılık yaratıklar olarak aramızda yaşıyor.

İşin en üzücü yanı ise kendini aydın diye tanımlayan, aslında zifiri karanlık bir fikir dünyası içerisinde yaşayan bir çok sanatçı, siyasetçi ve yazarın bu olaya en küçük bir tepki vermemesi.

Yangın sonrası resimler basına yansıdı. Vahşet sözcüğünün anlamı bile yetersiz kaldı. Bir kaplumbağa ağır adımlarla kendi öz yurdunda ilerlerken yanarak bir kömür yığını haline geliyor.

Bir tavşan çaresizlik içerisinde alevlere teslim oldu. Binlerce kuş, milyonlarca karınca, on binlerce arı…

Canımız, ciğerimiz yandı. İnsan yandı, can yandı, insanlık yandı.

Bu olayı yapanlar ise ateşin çocukları narasıyla yaptıkları bu insanlık dışı olayı sosyal medya hesaplarından büyük bir zevkle paylaştılar.

Düşünüyorum, düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum.  Hamuru sevgi olan ve insanlığı gönlüne mayalayan dini, dili, ırkı, kültürü ne olursa olsun herkese kucak açan Anadolu Medeniyeti bu cani nesli ne zaman yetiştirdi. Biz toplumun tüm paydaşları olarak nerede hata yaptık?

Yüreklerinde zerre kadar insanlık sevgisi kalmayan bu insanlık düşmanları cennet ülkemde kırk yıldır yıkmadık ocak, yakmadık can, akıtmadık kan kalmadı.

Batılı emperyalist kan emici vampirlerin maşası olan bu caniler bu süreçte çocukları, kadınları, öğretmenleri, doktorları, işçileri katletmiş olmasına rağmen her dönemde içeride kendilerini destekleyen siyasi bir zemin bulmuşlardır.

Barış, kardeşlik, demokrasi ve özgürlük sözcüklerini dillerinden düşürmeyen, aslında bu değerlerin düşmanı olan, ülkemizde her dönemde kardeşlik adına atılan her adıma şiddetle karşılık veren bu caniler bilsinler ki bu asil millet zulme ve zalime asla ve asla boyun eğmeyecektir.

Dünya’nın masum ve mazlum insanlarına umut olmaya devam edecektir.

Bu olaydan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığının fidan dikme kampanyası ile canilere en büyük ve en anlamlı cevap verilmiştir.

Bu proje bir an önce fidan bağış kampanyası  haline dönüştürülmeli ve yakılan ağaçların yerine daha fazlası dikilmelidir.

Ey insanlıktan nasibini almamış caniler ve onları destekleyenler. Öldürdünüz pes etmedik, yaktınız pes etmedik, yıktınız pes etmedik, çukur kazdınız pes etmedik.

İnsan ve insanlık düşmanları ne yaparsanız yapın; Bizler tarih boyunca bu kara toprağa bir gül bahçesine girenlerin torunlarıyız. Yurdumun üstünde son ocak tütünceye kadar adalet, barış, hoşgörü, kardeşlik ve özgürlük adına masum ve mazlum insanların umudu olmaya devam edeceğiz.

Sizler ise kendi akıttığınız kanda kininizle birlikte zifiri karanlıklarda boğulup yok olacaksınız.