Bu haftaki köşe yazımı son zamanlarda artan kadın cinayetleri üzerine ve ilk çağlardan bugüne kadar gelmeye devam eden “kadını ayrıştırma” konusuna ayırarak, bu saçmalığın artık son bulması umudu ile kadını biraz tanıtmak, hayatımızda ne kadar önemli ve değerli olduğunu göstermek istiyorum.

Bir kadın önce sizin için soyadını değiştirir, evini değiştirir, ailesini değiştirir, seninle bir eve taşınır, seninle bir yuva kurar, senin için hamile kalır, hamilelik vücudunu değiştirir ve şişmanlar, dayanılmaz doğum sancısı yüzünden neredeyse ağrı odasına terkedilir, doğurduğu çocuklar bile senin soyadını alır.

Öleceği güne kadar yaptığı her şey; yemek pişirme, senin evini temizleme, annene babana bakma, çocuklarını büyütme, para kazanma, sana öğüt verme, senin rahatını sağlama, bütün aile ilişkilerini sürdürme, sana faydası olan her şeyi… Bazen de sağlığı, hobileri ve güzelliği pahasına.

Dolayısıyla gerçekte kim kime iyilik yapıyor?

Sevgili erkekler, hayatınızdaki karınızın kıymetini bilin çünkü kadın olmak kolay değil.

‘Kadın olmak paha biçilemeyen bir şeydir’

Bu yazıyı kadınların kıymetini bilmeleri için erkek arkadaşlarım okusun ve bu yazıyı da kendileriyle gurur duymaları için başta kendi eşleri olmak üzere bütün kadınlara göndersinler…