Neden hep kadınlar korunmaya mecbur? En önemlisi kadınları kimden ya da nelerden koruyorsunuz? Bunun cevabı çok kolay; erkeklerden!

Erkekler kadınlara zarar vermese kimsenin kadınları korumasına ihtiyaç yok. Dövülen kadın, öldürülen kadın, sokaklara atılan kadın, aldatılan kadın... Sonra kadınlar korunmaya muhtaç! Bence bizi önce kendinizden koruyun. Kendiniz biraz saygı duyun. Kadının bir anne olduğunu ve sizi dünyaya getirenin de bir kadın olduğunu unutmayın!

Eskiden kadınlara haklar verilmediği için kendilerini ifade edemiyorlardı. Dünyada demokrasinin gelmesi, Atatürk’ün de ülkemizde bu hakları kadınlara vermesi ile kadınlar kendilerini her alanda başarılı bir şekilde gösterdiler. Her alana atıldılar ve yükseldiler. Ama her zaman olduğu gibi bir seks objesi olarak görülmekten ve gösterilmekten kurtulamadılar!

Bunlar hep karşı cinsin kadına yakıştırmaları ve basit göstermeleri. Lütfen bizi korumayın. Bizi yönlendirilecek, ezilecek bir varlık görmekten vazgeçip; sizinle eşit olduğumuzu anlayın. Bakın o zaman bir sorun kalıyor mu?

Yıllarca isimler taktınız; yok eksik etek, elinin hamuru ile karışma, karı gibi gülme, saçı uzun aklı kısa. Hep küçümsediniz. Aman sen kızsın gülme, aman çok konuşma, okula gitme, çeyiz yap! hep başımızı ezdiniz. Kendinize övgüler yağdırırken kadınlara ikinci sınıf muamele yaptınız.

Oysa kadınlar atıldığı her işte çok başarılı oldular. İşyerlerinde yükseldiler. İşveren oldular. Bu yüzden bizi korumayın, bize destek olun. Çünkü dünyanın kuruluşundan beri kadınlara hep ikinci sınıf insan muamelesi yapıldı. Yıllar, yüzyıllar geçti hala biz kadınlar bu duvarları yıkamadık. Bize layık gördüğünüz hayatı yaşadık. Ama artık yavaş yavaş başarıyoruz bunları yıkmaya… aslında çoğunu da yıktık şükür. Niye mi bu kadar geç kaldık; Siz bizi koruduğunuz için!