Yalova Hotel ve AVM Projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yatırımcı ALFOZAN AND ALSUHAIM Gayrimenkul Yatırım ve Dış Ticaret San. Ltd. Şti. ve MYT Yatırım İnş. Tur. Tic. San. A.Ş. arasında yapılan görüşmelerden arzulanan sonun çıktığını sanıyorum. 

2 yıl önce başlanması gereken Yalova Hotel ve AVM Projesi, siyasi ve bürokraside yaşanan anlaşmazlıklardan dolayı başlanılamamıştı.

27 Şubat 2020 tarihinde Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın, geçici bir tedbir olarak görevden alınmasının ardından, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un Yalova Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile Başkanvekili seçilmesi yatırımcı firma ortamlarını harekete geçirmiş, Yalova Belediye Başkanvekili Mustafa Tutuk ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yaptıkları görüşmelerden olumlu sonuç alındığı bilgisine ulaştım.

Geçtiğimiz hafta sonu Yalova’ya onlarca projenin müjdesini vermek için gelen Bakan Murat Kurum ile Yalova Valiliğinde bire bir görüşen yatırımcı firma ortağı Yasin Tamyeri’ne Bakan Kurum tarafından projede kat yoğunluğunun düşürülerek fedakarlık yapmaları gerektiği şeklinde çıkan talebin, projenin ortakları tarafından da sıcak bakıldığı edindiğimiz bilgiler arasında.

Yalova’da iktidar partisi temsilcileri başta olmak üzere, muhalefette ki birçok parti ve meslek odaları ila STK’ların başkan ve yöneticileri, Yalova Hotel ve AVM projesinin Yalova’ya katma değer sağlayacağı görüşünde olduklarını ve bu devasa yatırıma sıcak baktıklarını bire bir yaptığımız görüşmelerden biliyorum.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Yalova Belediye Meclisi’nden, Yalova Hotel ve AVM projesi için gerekli olan çözümün bir an önce hayata geçmesini bekliyorum.          

Namık Öz’e, önemli görev

Milliyetçi Hareket Partisi Yalova İl Başkanı Mehmet Necati Vural’ın geçtiğimiz hafta içinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi tarafından görevden alınması ile boşalan MHP Yalova İl Başkanlığı koltuğuna, 3 ay süre ile 2000-2002 arasında Yalova İl Başkanlığı görevinde bulanan Namık Öz atandı.

Milliyetçi Hareket Partisinde Namık Öz’ün geçici İl Başkanlığı döneminde, ilk olarak ilçe kongrelerinin, son olarak da il kongresinin yapılarak, yeni İl Başkan ve yönetim kurulunun 3 ay içinde seçilecek.  

Yalova Çınarcık’lı olan Namık Öz, Yalova’da sevilen ve sayılan bir değer. Deneyimli siyasetçi Öz’ün geçici MHP Yalova İl Başkanlığı görevine atanması, kamuoyunda olumlu karşılandığını gözlemliyorum.  

Namık Öz’ün Milliyetçi Hareket Partisi Yalova İl Başkanlığı yaptığı (2000-2002) döneminde, Ana-Sol M Hükümeti Koalisyonu (28 Mayıs 1999 ile 18 Kasım 2002) yılları arasında Yalova’da birçok hizmette önemli rol almış deneyimli bir siyasetçi olduğunu, Yalova’ya çok önemli hizmetlerde bulunduğunu yakın olarak bilenlerdenim. Yalova’ya hayırlı olsun…  

Haber-Yorum: Ayhan POLAT