31 Mart Mahalli Seçimleri öncesi hayatlarında bir gün dahi bir gazetede çalışmamış, bir sayı dahi gazete çıkarmamış, eline her vatandaşın kullandığı akıllı cep telefonunu alıp; belgesiz ve bilgisizce, tehdit, şantaj amaçlı söylemlerle, ne anlam taşıdığı belli olmayan cümlelerle paylaşımlar yapan 100’lerce kişi, Yalova’da kendisini gazeteci görüyor.

  Sosyal medya hesaplarından, bazı mülki amirlerle çektirdikleri fotoğraflarla vatandaşı kandıran, siyasilere ‘gazeteciyim’ mesaj veren, Ankara’da kurulan bir derneğin sözde Marmara, Yalova ve Yalova’nın birkaç ilçesi, hatta beldelerine temsilcilikler atayan, Basın Savcılığı’na müracaatı bulunmayan, vergi levhasız, Bağ-kur, SSK girişi olmayan, oda kaydı bulunmayan, ehliyetsiz bir şekilde, yasal olmadan ‘Gazeteciyiz’ diyen bu kişilerle, Yalova Gazeteciler Cemiyeti yönetimi olarak mücadele başlattık.

  Başta, tüm resmi kurumlar olmak üzere, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının başkan ve yöneticilerinin 2019 yılının başında, Yalova’da gazetecilik yapan yayınlarla, kayıt dışı gazetecilik yapanları birbirlerinden ayırt etmelerini istiyoruz.

  Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı sıfatıyla, her geçen gün mantar gibi türeyen, kayıt dışı bu tür yayınlarla mücadele edeceğimi, bu köşemden bir defa daha tüm Yalova kamuoyuna duyuruyorum.

  Bin bir güçlük, zorluk ve emeklerle gazetecilik yapan, bu mesleğin gerçek emekçilerinin ise, Yalova Gazeteciler Cemiyeti’ne üyeliği olsun olmasın, haklarını her platformda korumaya devam edeceğim.

  Gazetecilik mesleğini, basın ahlak kuralları içinde yapan meslektaşlarım başta olmak üzere, tüm halkımızın yeni yılının kutlar, sağlık, huzur ve mutluluklar içinde geçmesini temenni ederim.