Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin ardından haftanın ilk günü, iş başı yaptık. Antalya’nın bunaltan sıcağından kurtulup, Yalova’nın serin havasında olmak ayrı bir güzellik. Tatil döneminde biriken işlerden dolayı, benim açımdan yoğun bir hafta başladı.

‘Yalova’nın şu anki en önemli gündemi ne?’ diye soracak olursanız, hiç şüphesiz Cumhuriyet Halk Partisi’nde 4 dönem Yalova Milletvekilliği ve Gurup Başkan Vekilliği yapan ve en son 2018 yılında CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’dir diyebiliriz.

Gazeteci-Yazar Yalçın Bayer’in köşesinde, ‘’İnce, 15 Eylül’de Partisini Kuruyor’’ başlığı ile Türkiye gündemine gelen, Muharrem İnce; TV Haber bültenleri, tartışma programları, sosyal medyada özellikle CHP’li ve AK Partili olan fanatiklerin söylemleriyle son bir haftadır Türkiye’nin gündeminde olmayı sürdürüyor.

Bu durum İnce’nin lehinedir…

Yalova siyasetini çok iyi analiz eden bir gazeteci olarak, Muharrem İnce’nin 2018’de CHP’den Cumhurbaşkanı Adayı olduğu ve Recep Tayyip Erdoğan’a karşı kaybettiği seçimin sabahında, ‘Ben tekrar nasıl Cumhurbaşkanı Adayı olurum’ için, o gün kolları sıvadığını biliyorum. Bu düşüncemi de defalarca dost sohbetlerinde dile getirmişimdir. Bugün de aynı şeyi söylüyorum, ‘Muharrem İnce, erken veya zamanın yapılacak bir Genel ve Cumhurbaşkanlık seçimde mutlaka Cumhurbaşkanı Adayı olacak’ diyorum.

Muharrem İnce’nin son Genel Kurulda CHP Genel Başkanlığına aday olması, oy verecek delegenin Kılıçdaroğlu’na yakınlığını biliyordu. Kendisinin CHP Genel Başkanlığı yarışında oy verecek delegelerin yokluğundan haberdardı.

İnce oyunu kuralına göre oynadı ve halen oynuyor. İnce ve kendisine yakın olan isimlerin Cumhuriyet Halk Parti’den uzaklaştırılma operasyonunu şu günlerde kendi lehine çevirmiş durumda.

CHP’de Ulusalcı kesim, İnce’nin etrafında toplanmaya hazır görünüyor. Bu anlamda İnce’nin solda yeni bir parti kurması pek de zor görünmüyor.

İnce için bir başka alternatif ise Demokrat Sol Parti’dir. İnce istediği zaman DSP’nin kapısını çalıp, rahmetli Ecevit’in partisinden Cumhurbaşkanı Adayı olabilir.

Ama İnce’nin hedefi, arzusu, isteği ve hayali tabi ki Cumhuriyet Halk Partisi’nden tekrar Cumhurbaşkanı adayı olmak ve Millet İttifakı’nın desteği ile Cumhurbaşkanı Adayı olma arzusudur.

Bana göre İnce’nin ikinci defa Cumhurbaşkanı Adayı olması ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendi kalesine gol atması anlamına gelir.

Bakalım bu durumdan kimler kazanan taraf olacak?