Tüm dünyayı adeta sarıp güncel yaşamın tüm parametrelerini değiştiren korona sonrası nasıl olacak? Sonrasından önce belki de günümüzü iyi analiz etmemiz gerekiyor. Adeta tüm insanlığın yaşamını tehdit eden, 3 milyonun üzerinde insanda bu virüsün hastalığa neden olması 211 binin üzerinde insanın hayatını kaybetmesi gerçeği ile karşı karşıyayız. İyileşen vaka sayısı da 894 bin civarında yazımı kaleme aldığım an itibarıyla. Ülkemiz 54 ülkeye virüsle mücadelede yardım taleplerine cevap veren, bu süreci en iyi yürüten ülkelerin başında geliyor. Hastalığa yakalanma sayısı ve iyileşenlerin sayısı bu görüşü net biçimde destekliyor. Her biri ayrı bir değer olan insanımız çok kıymetli. Vefat eden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Hastalığa yakalananlar yönüyle ölüm oranının düşük olması sağlık ordumuzun ne denli yerinde ve adeta canını dişine takıp çalıştıklarını gösteriyor. Bu başarının isimsiz kahramanlarını ayrı ayrı kutluyor ve minnetle bu milletin her zaman sizi anacağını tekrar belirtmek istiyorum.

Bir taraftan yaşlıları tedavi sürecine bile başlamadan adeta ölüme terk eden ekonomisi gelişmiş olan dünya devi görünümündeki ülkeler, diğer taraftan yaşlısına evine kadar her türlü ihtiyacını götüren ülkemiz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm kamu çalışanlarını, askerimizi, polisimizi, zabıtamızı, görünmeyen kahramanlarımızı gönülden kutluyorum. STK’larımızın da bu başarıda büyük katkısı var elbette. Sizler bu başarının oluşmasında üstün cesaret ve emeğiniz ile ülkemizin güzel günlere tekrar erişmesine vesile oluyorsunuz.

Normal şartlar altında evde tutmanın mümkün olmadığı çocuklarımız, sizin sabrınız için de koskoca teşekkürü hak ediyorsunuz.65 yaş üstü büyüklerimiz, iftarlarınızı yalnız açıyorsunuz, torun ve çocuk hasreti içindesiniz biliyorum, ama güzel günler yakın... Bir de tüm risklere rağmen emeği ile çalışan, ülke ekonomisinin çarklarının dönmesine destek veren tüm çalışanları kutluyorum. Burada meslektaşlarım Mali Müşavirleri özellikle kutluyorum. Çok zor günlerden geçerken ofislerinde her türlü virüs riskine rağmen milyonlarca çalışanının İŞKUR ödenek ve yardımlarını hak etmesi için yapılması gereken işlemleri yapıp bu süreçte kimsenin mağdur olmaması için emeği ile sistemin devamını sağlayan meslektaşlarım, teşekkürü her zaman hak ediyorsunuz. Beyan ve bildirimleri aksamadan yapan meslek camiamızın bu süreçteki ekonomiye katkısı inanın çok önemli düzeyde oldu. Hani derler ya yaşam devam ediyor. Ekonomik yaşamın devamında Mali Müşavirlerin sistem içindeki rolü, sistemin devamı kadar önemli. Bu süreçte koronavirüsten dolayı vefat eden çok meslektaşımız oldu. Ailelerine başsağlığı diliyorum.

Evet, gelinen nokta virüsle mücadelede başarı trendini yakaladığımızdır. Bu bizi mücadeleden geriye bırakmasın. En ufak bir taviz tekrar hastalığın yayılmasına neden olabilir. Özellikle şehir merkezlerinde banka önlerindeki manzara bizi üzüyor. Sosyal mesafenin dikkate alınmadan oluşan kalabalıklar başarıyı gölgeleyebilir. Lütfen zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayalım. Güneşli ilkbahar günleri bizi yanıltmasın. Sağlık çalışanlarımıza da bizim vereceğimiz evde kalma desteği onların işlerini daha da kolaylaştıracaktır. Birde basın emekçilerini unutmamam lazım. Siz evde kalın, haberi size ulaştırırız diyen tüm basın emekçileri bu süreçte doğru ve tarafsız haber almada destekleri unutulmaz.

Koronavirüsle mücadelede yakın zamanda sonuçların daha da olumlu olacağına olan inancım sonsuz. Herkes bu savaşta azimle mücadele ederken soysal medyadaki çatlak sesleri dikkate almamamız lazım. Ne söylenirse söylensin, ne yazılırsa yazılsın hiçbir şey ülkemizin başarısını gölgeleyemez. Şunu son olarak ifade etmeliyim ki koronavirüs sonrası dünya düzeninde ülkemiz daha da güçlenmiş olarak yerini alacaktır. Hakça ve adaletin hakim olacağı yeni dünya düzeninde Türkiye’nin konumu apayrı olacak. Bu süreçte katkısı olan herkese kucak dolusu selamlarımı sunuyorum. Kalın sağlıcakla…