Yıl içinde başarılı çalışmalara imza atan ve Edirne ilinde THO kulüpler arası halk oyunları bölge yarışmasında Yalova'yı başarı ile temsil eden ekip aldığı davet üzerine Macaristan'ın Göyögyös şehrinde düzenlenen 17. Uluslararası Gyöngy Halk Oyunları Festivaline Türkiye'yi ve Yalova'yı temsilen katıldı.
Yalova Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı İsmail Baloğlu'nun kafile Başkanlığını yaptığı ekip ülkemizi ve Yalova Halk Eğitimi Merkezi'ni en iyi şekilde temsil etti.Türkiye dışında Kanada,Peru,Meksika,Endonezya,Polonya ve ev sahibi Macaristan'ın katıldığı festivalde birbirinden renkli görüntüler ve unutulmayacak anılar yaşandı. Ekibin antrenörlüğünü yapan usta öğretici Seyhan Keskin, ekibin haklı başarısının ekip ruhundan kaynaklandığını belirtti.Daha önce Yalova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünü temsilen onlarca gösteri yapan,yarışmalarda Yalova'yı temsil eden halk oyunları ekibi, sergilemiş olduğu oyunlar,örnek davranışlar ve ekip ruhu ile diğer ülkelerin takdirini topladı.
Yalova Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı İsmail Baloğlu konuyla ilgili olarak, "Ekibimizin bu denli büyüyüp başarılara imza atmasında emeği geçen başta Yalova Valiliği ve Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere paydaş olan tüm kurum ve kuruluşlara,kurum çalışanlarımıza,kazasız belasız seyahat etmemizi sağlayan Antis Tur ve Hakan Gencer'e,sponsorlarımıza,Macaristan da ekibimize mihmandarlık ve rehberlik eden Türkiye gönüllüsü Szilvia Vincze' ye , antrenörümüz Seyhan Keskin'e,oyuncu kursiyerlerimize ve ailelerine teşekkür ederiz.
Ayrıca kurumumuzun fiziki yapısında yapılmakta olan iyileştirmeler nedeniyle prova ve çalışma salonu sorunumuza bizlere kapılarını açarak destek olan Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ve oyuncu gençlerimize sürekli destek veren Gençlik Merkezi Müdürü Celal Kahveci'ye teşekkürü bir borç biliriz" dedi.