Yalova Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (YAFEM) tarafından bu yıl 22.’si düzenlenen ‘Türk Boyları Kültür Şöleni’ saat 19.00’da kortej yürüyüşüyle başladı.

  Azerbaycan, Özbekistan, Kuzey Makedonya, KKTC, Irak, Başkurdistan, Kosova, Kabardino-Balkarya, İran ve Adigey Cumhuriyeti’nden halk oyunu ekiplerinin katıldığı şölen kapsamında gerçekleştirilen kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

  Yaklaşık 150 folklorcu ve Türk dünyasından 50 gazetecinin katıldığı festivalin açılışı nedeni ile 17 Ağustos Deprem Anıtı önünden başlayan kortej yürüyüşü, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.

  Yürüyüş boyunca halk oyunu gösterilerini vatandaşlarla buluşturan ekipler, daha sonra Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda kendilerine has gösterilerini gerçekleştirdiler.

  Düzenlenen etkinliğe Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, Subaşı Beldesi Belediye Başkanı Turan Canbay, YASKİ Birlik Başkanı Adnan Kırtay, Belediye Meclis Üyesi Adil Ürekli, CHP Yalova İl Başkanı Nur Koçak, MHP Yalova İl Başkanı Mehmet Necati Vural ve bir çok vatandaş katıldı.

  Ekipler, 22 Temmuz'a kadar devam edecek şölen boyunca Yalova’nın ilçelerinde gösteriler düzenlemeye devam edecek.

Fotoğraf: Oğuzhan Erduran