Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali ihsan Yavuz, SÜSBİR Başkanı Ahmet Dündar, Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Savaş Akcan, Yalova İl Gıda ve Tarım Müdürü Suat Parıldar, İstanbul Büyükşehir Belediye Ağaç A.Ş Genel Müdürü Ali Çuhas, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü ve ekipleri, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürü ve ekipleri, Eskişehir Tepebaşı Park Bahçe Müdürü ve ekipleri fuara katılan protokol üyeleri oldu.

Akgün, ‘Benim lakabım ‘Gülcü Oktay’

Festival sonrası Çınarcık Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat’a açıklamada bulunan, Akgün Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama ortağı Oktay Akgün, ‘Benim lakabım ‘Gülcü Oktay’, gül üzerine üretim yaptığımız için, tüm müşterilerim ve sektörü bilenler beni bu lakapla tanırlar.

Akgün, ‘Kooperatif yönetimi ve alıcı fiyatı belirliyor’

Yalova’da, yıllık 1,5 milyon adet saksılı üretim ve satış yapıyoruz. Bunun 500 bin adeti gülden oluşuyor. Gül üretimi, Türkiye’de çok sık yapılan bir üretim değildir. Yetiştirilmesi çok zor bitkidir. Özellikle kesme gül de ki şartlar çok zorlaştı. Kesme gül ürettiğimizde, ücreti kendimiz belirleyemiyoruz. Kooperatif yönetimi ve alıcı fiyatı belirliyor. O yüzden kesme gül yetiştiriciliği yerine, saksıda gül ve peyzaj bitkileri üretimine geçiş yaptık. Saksılı peyzaj bitkileri ve gül üretiminde çok güzel bir konuma geldik. 20 yıldan beri bu işi yapıyorum, firmamız 10 yıl önce kuruldu’ şeklinde kendisini tanıttı.

Akgül, ‘Çiçek Fuarlarını ve Festivalleri diğer şehirlere kaptırdık’

19-22 Eylül 2019 tarihleri arasında Adapazarı Sapanca’da bu yıl 2.’si düzenlenen Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkileri Festivaline Akgül Çiçekçilik olarak katıldık.

Marmara Bölgesi’nden 140 üretici firma bu festivale katıldı. Bu festivalde, ithal ürünler sergilenmedi. Sadece yerli ürünlere yer verildi. Yalnızca bölgemizde ve ülkemizde yetişen bitkiler sergilendiği için bu kadar rağbet gördü bu festival. Daha önce iki defa Yalova’da ‘Çiçek Fuarı’ düzenlenmişti. Fakat bu önemli etkinliği diğer şehirlere kaptırdık.

Yalova çiçek merkezi olmasına rağmen bu fuarın burada düzenlenemiyor oluşu bizim için çok büyük bir kayıp. İzmir, Sakarya ve İstanbul’da bu tür festivaller düzenlenirken, Yalova’da neden düzenlenmiyor?

Ben, Yalova Valisi, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Yalova Milletvekilleri, Siyasi Partilerin İl Başkanları ve tüm Belediye Başkanlarına sesleniyorum. Çiçekçilik fuarı Yalova’da da mutlaka yapılmalı. Yalova 3 metropol kentin ortasında. Ulaşım sorunu olmayan bu kentte şartlar tam anlamıyla mevcut. O zaman ne duruyor, neyi bekliyoruz. İdareci ve üreticilerden isteğim bu tür fuarın Yalova’da da yapılması’ dedi.

Akgün, ‘Sapanca’da ki festivalde yeni pazar olanakları bulduk’

Sapanca’da ki festivale katıldığım için mutluyum. Üreticiler olarak fuarı düzenleyen Remzi Adıyaman’ın her zaman yanındayız. Sapanca’da ki festivalde yeni pazar olanakları bulduk. Sektör hakkında bilgiler edindik ve kendi ürünlerimizi tanıttık. Katılımcıları üretim yaptığımız Yalova’ya davet ettik. Bize geldikleri zaman Yalova’da ki çeşitliliği görecekler. Yalova’dan bizimle birlikte 10 firmaya yakın üretici, Gaye Çiçekçilik, Akra Fidancılık, Büyükbahçe Çiçekçilik vb.’ şeklinde konuştu.