2023 Eğitim Vizyonu gözetilerek, öğrenci gelişimi temalı, ‘Babam Cemil Meriç’ konulu konferansa, konuk yazar olarak Yazar Cemil Meriç’in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç katıldı.

   ‘Yazarlarla Buluşma Etkinliği’ kapsamında, konferansa katılım gösteren öğrenci ve katılımcılar ile soru cevap şeklinde gerçekleşen konferansa ilgi yoğundu.

    Prof. Dr. Ümit Meriç; “Çok defa aynı evde yaşayan insanlar, birbirlerini çok tanımıyorlar. Özellikle internet adını verdiğimiz ve her şeyin adını bilen icat çıktıktan sonra aile içindeki mesafeler hızla büyümeye başladı. Çocuklar, küçük yaşta marka olan ürünleri, yiyecekleri biliyor, subliminal (bilinçaltı) olarak etkileniyor.

    Aile içi kopukluk, kültür ve irfanın kuşaklardan kuşaklara aktarılamama faciası ve dünya çapında standart neferler ordusunun üretilmesi süreci gerçekleşmeye başlıyor.

    Sizler de aile içi değerleri almadan önce böyle bir farkına varmadığınız savaşın ortasında, aldığınız kurşunları hissetmeden yaşıyorsunuz. Sosyal medyada takip ettiğiniz isimler vaktinizi alıyor, beyniniz yoruluyor ve bunun dışındaki algılara kapalı hale getiriyor. Artık biz tamamen medyatik, ağlarla örülü bir dünyada yaşıyoruz. Bu ağların şahsiyetimizi sardığını, çok değerli olan nefesimizi boşa harcamamıza neden olduğunu görmüyoruz. Vaktinizi çok iyi kullanın. Peygamber Efendimizin şu sözü; ‘Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz’. Kum saati ilerliyor, zamanın kıymetini bilin” dedi.

   Prof. Dr. Ümit Meriç’in ‘Babam Cemil Meriç’ kitabını imzalaması ile program son buldu.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter