Çınarcık, 15. Altın Çınar Festivali, 13-16 Haziran tarihleri arasında çeşitli kültür sanat etkinlikleriyle tamamlandı.

Türk Sanat Müziği, Halk Oyunları, İlter, Bahadır ve Resul Dindar konserleriyle, 4 gece boyunca Çınarcık ilçe halkına unutulmaz geceler yaşattı.

13 Haziran Perşembe günü saat 21:00'da Şiir Dinletisi ve Türk Sanat Müziği Konseri ile başlayan festival; 14 Haziran Cuma günü saat 20:30'da Halk Oyunları gösterileri ve Türk Sanat Müziği konserleriyle devam etti.

 15 Haziran Cumartesi günü ise saat 21:00'da yerel sanatçılar, İlter ve Bahadır`ın sevilen şarkıları Çınarcıklar için söylendi ve meydanı dolduran 1000’lerce kişi mutlu dolu saatler yaşattı.  

 Festivalin son günü, 16 Haziran 2019 Pazar akşamı saat 21:00'da Cumhuriyet Meydanı'na toplanan Çınarcıklılar, ünlü sanatçı Resul Dindar`ın sevilen şarkılarıyla kimi zaman hüzünlendi, kimi zaman ise horun eşliğinde coşkulu bir şekilde dakikalarca oynadı.

Son gece mükemmel performansıyla meydanı dolduran 1000’lerce Çınarcıklıyı kendisine hayran bırakan ünlü Sanatçı Resül Dindar’ı tebrik edip, gecenin anısına plaket taktim eden Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, 4 gece boyunca sunum yapan ve Çınarcık Halk Eğitimi bünyesinde, halk oyunları gösterilerine aylarca kursiyer hazırlayan Çınarcık Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Demet Çeçen, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Çınarcık Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat, Çınarcık Life Muhabiri Vedat Sarı, İhlas Haber Ajansı Çınarcık Muhabiri Harun Öztürk, Blue Magazin Çınarcık Haber Vedat Yılmaz, Sabah Gazetesi Yalova Muhabiri Özgür Yıldız’a yaptıkları haberlerle Çınarcık ilçesinin tanıtımına sağladıkları katkılarından dolayı birer plaket verdi.