Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, belgeyi Türk Patent ve Marka Kurumu’nda düzenlenen törenle aldı.

Türk Patent ve Marka Kurumu, başvuru süreci tamamlanan 15 coğrafi işaret tescil belgesini Ankara’da düzenlenen törenle verdi. Kurumun Ankara’daki merkez binasında düzenlenen törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ve Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan da katıldı. Çınarcık Belediyesi de bölgeye özgü el işi olan “Çınarcık İşi” için coğrafi işaret tescil belgesini törende aldı.

Törene katılan Belediye Başkanı Avni Kurt ile belediye meclis üyeleri tescil belgesini Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ile Kurum Başkanı Habip Asan’dan aldı. Tören sonrasında coğrafi işaret belgesi alan ürünler kurulan stantlarda tanıtıldı. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, el nakış öğreticisi Birge Şahin ile birlikte törene katılanlara Çınarcık İşi hakkında bilgiler verdi.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, ham ipek, pamuklu ve keten kumaşlar üzerinde iplik çekilmesi ve doğal iplikler kullanılarak kumaşın işlenmesi ile yapılan Çınarcık işinin bir asırdır yapıldığını belirterek, bu el işi göz nuru ürünlerin çeyiz sandıklarında yer aldığını söyledi ve "Çınarcık İşi artık Yalova'nın bir değeri olmuştur. Bugün coğrafi haritada Yalova neyi ile meşhur diye baktığımızda Çınarcık İşi orada gözükecek. Bu bize çok büyük onur ve gurur veriyor. Çınarcık İşi ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen hanımlarımızın çalışmalarıyla birlikte gün yüzüne çıkıp, tamamen pazara açılabilen bir ürün oldu. Çınarcık İşi’nin coğrafi işaret almasından dolayı da emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Çınarcık İşi’nin ulusal bir marka olmasını planlıyoruz ve bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.