Türkiye’nin öncü kimyasal madde üreticisi Ak-Kim Kimya, Avrupa’nın sekiz ülkesinde bulunan üretim tesisleri ile faaliyet gösteren ve yaklaşık 100 milyon kişinin içme suyunu temizleyen Avrupa’nın 2. büyük su kimyasalları üreticisi Feralco ile ortak bir şirket kuruyor.

      Ak-Kim Kimya ve Feralco’nun 1 Temmuz 2013 tarihinde İstanbul’da imzaladığı, eşit hisseli ortaklıkla kurulan AKFERAL şirketi, üretimini Yalova’da bulunan Ak-Kim Kimya tesislerinde gerçekleştirecek. Bu anlaşma ile Ak-Kim Kimya su kimyasalları alanındaki ürünlerini çeşitlendirirken, teknik servis hizmetleri ile işletmelere özel entegre çözümler sunmaya da devam edecek.

       Ak-Kim Kimya’nın temel kimyasallarda yakın coğrafi bölgeye açılarak büyümeyi, performans kimyasallarında ise çeşitliliği artırmayı hedefleyen ana stratejisi çerçevesinde gerçekleştirilen Feralco işbirliği ile Türkiye’de su kimyasalları alanında büyük katkı sağlayacaklarına inandıklarını belirten Ak-Kim Kimya Genel Müdürü Fatih Tanverdi, “36 yılı aşkın tecrübemiz, entegre üretim tesislerimiz, pazardaki geniş müşteri portföyümüz ve 2002 yılından bu yana yurtdışına ihraç ettiğimiz uzmanlığımız ile bu ortaklığa imza atıyoruz. Feralco ise bu işbirliğiyle teknolojisini ve su kimyasalları alanındaki uzmanlığını Türkiye’ye taşıyacak. Türkiye’de su kimyasalları alanının gelişimine büyük katkı sağlayacak bu işbirliği bir yandan ürün çeşitliliğimizi artırırken, diğer yandan işletmelere özel entegre çözümler sunma vizyonumuza bizi bir adım daha yaklaştıracak” dedi.

     Ak-Kim ile başlattıkları yeni girişimden büyük heyecan duyduklarını belirten Feralco Group Genel Müdürü Ludovic Huitorel ise “Türkiye, nüfusu ve hızla büyüyen ekonomisiyle Feralco Group için de stratejik öneme sahip bir ülke. Bu işbirliğiyle Ak-Kim’in sektördeki güçlü konumu ve profesyonelliği ile Feralco’nun su arıtma alanındaki tecrübesi AKFERAL’in başarısına katkıda bulunacaktır. AKFERAL’i su arıtma sektöründe önemli bir bölgesel lidere dönüştürmek için tüm gücümüzle çalışacağız” dedi.