Açılış öncesi konuşma yapan Yalova Çağdaş Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği 2. Başkanı Suat Eren; “1993 yılında kurulan derneğimiz kentimizi etkileyen 1999 Marmara Depremi sonrasında bir araya gelmekte çok sıkıntılar çekti. Belediye Başkanımız Yakup Koçal’a sıkıntımızı anlattık. Çok kısa sayılabilecek sürede bu güzel tesisi bizlere kandırdı. Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’a ve çalışma arkadaşlarına emeklerinden dolayı teşekkür eder, derneğimiz üyeleri ile Yalova halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Dernek yönetimi günün anısına Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’a plaket takdim etti.

Yalova Güvercin, Kanarya, Muhabbet Kuşu Yetiştirme ve Koruma Derneği Başkanı Özkan Kaçan ise bireysel olarak sürdürdüğümüz hobi ve çalışmamızı dernekleşerek sürdürmek istediklerini belirterek; “Yalovamızın adını duyurmak için derneğimizi kurduk. Yer ihtiyacımızı Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’a ilettik. Kısa sürede bölgemize hitap edecek güzel bir yer oluşturuldu. Belediye Başkanımız Yakup B. Koçal’a dernek üyelerimiz adına teşekkür ederim” diye konuştu. Dernek Başkanı Kaçan, Yalova Milletvekili Temel Coşkun’a günün anısına plaket sundu.

MAHALLEMİZDE YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi :

“Başka bir niyetle başlayan işler bir süre sonra değişen ihtiyaçlar sonucunda gelişiyor, değişiyor. Ben buraya her geldiğimde bir hatıram canlanır. 1999 yılında deprem yaşadık. Depremden bir ay evvel İstanbul’da Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na gittik.Türkiye’nin değişik kentlerindeyaptıkları etkinlikleri Yalova’da da yapmalarını rica ettik. Neredeyse yalvarmıştım o gün. Ülkemizdeki iş adamlarının desteğiyle gençlere ve eğitime yönelik ciddi çalışmalar yapıyorlardı. Biz Yalova’da yapmayız dediler. Tamam dedik ve geri döndük. Depremle karşılaştık. Depremden bir süre sonra bir telefon çaldı. Başkan sen bize gelmiştin kabul etmemiştik ama şartlar değişti şimdi biz gelmeyi düşünüyoruz dediler. Keşke acıyı görmeden gelselerdi tabii. Ama geldiler o dönemde deprem sonrası eğitim adına gençlerimiz için güzel çalışmalar yaptılar. O zamanlarda adına hayat mahallesi dediğimiz bu bölgeye ilk olarak Gençlerbirliği Spor Kulübü tesislerini getirdik. Sonra Karanfil Evimizi ve afetle ilgili sivil toplum örgütümüzü buraya getirdik. Geçtiğimiz günlerde buradaki dernek Yalova’daki faaliyetlerini sona erdirince nasıl değerlendirebiliriz diye düşündük. Avcılar ve Güvercinciler bize taleplerini iletince tamam dedik burada ne yapılacağı belli oldu. Başka amaçla değil, yine burada mahallemize hizmet etmesi için iki derneğimize ortak kullanılacak bir hale getirdik. Avcılık zaten amatör spor olarak kabul görmüş bir etkinlik. Güvercin ve kuş beslemek spor olmasa da bir hobi. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutan bir organizasyon. İnşallah hayırlı olur. Bölgede yatırımlarımız devam edecek. Yan tarafta okulumuzun ve mahalle sakinlerinin ihtiyaç duyduğu kapalı spor salonu yapacağız. Bir de biliyorsunuz yeni yasayla sokak pazarları kısa süre sonra iptal edilecek. Pazarların üstü kapalı, sabit bir yerde kurulması gerekecek. Çok büyük değil ama sebze-meyveye yönelik mahalle sakinlerine kapalı bir Pazar ortamı oluşturacağız” diye konuştu.

 

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun da Gaziosmanpaşa Mahallesi’ne bu tür hizmetlerin gelmesini önemsediği belirterek; “Hizmetin her türlüsü mukadderdir. Bazı insanların hobileri, alışkanlıkları vardır. Bunlardan bir tanesi hayvancılık ve avcılıktır. Bunlar güzel hobiler. Bu arkadaşlarımıza imkan tanımak çok önemli. Belediye Başkanımıza amatör spor ve güvercin hayranlarına bu imkanı tanıdığı için teşekkür ediyorum. Sizlere de gençlerimizi kahve köşelerine değil böyle etkinliklere yönelttiğiniz için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Açılışın ardından dernekte güvercinlerin yaptığı mini gösteri ilgiyle izlendi.