Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl, son günlerde oldukça artan kadına yönelik şiddet önlenmesi için farkındalık yaratan birçok etkinliklerin yapılmasına rağmen çabaların bir sonuç vermediğini söyledi. Anıl; “Yasaların ve kanunların da caydırıcılık konusunda maalesef ki yeterli olmadığını görüyoruz. Sosyal medyanın etkisinin de oldukça başarı kaydettiğini de gözlemliyoruz” dedi.

Anıl; “Biz Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak gerek kadınların gerekse erkeklerin eğitim ve bilgilendirilmeleri konusunda elimizden geldiğince bir çok çalışmalar yaptık.

Kadınların savunma tekniklerini öğrenmesi de bu eğitimlerin son basamağı oldu. Şiddetin dozajının artığı bu günlerde bizde kadınlarımızın savunma reflekslerini geliştirmelerini sağlamak istedik”.

Anıl; “Eğitmenler Göksel Er ve İbrahim Yıldız'ın gönüllü olarak başlattıkları projede yer alarak birçok kadına dersler verilmesine katkı sağladık. Bu kadınların içinde eşlerinden şiddet görenler olduğunu da belirtmek isterim. Elimizden geldiğince çok kadına ulaşıp bu eğitimleri almalarını sağlamaya çalışacağız.”

Anıl; “Bu iki güzel insan, Göksel ve İbrahim Hocam, birer anneleri, kız kardeşleri anneanneleri, babaanneleri veya teyze ve halaları olan biz kadınları önemsemiş, bizler için çaba sarf ederek eğitimleri vermişlerdir. Onlara kucak dolusu sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz”.

Eğitmenler Göksel Er; “ Bütün dünyada şiddet gören insanların üç türlü refleks gösterdikleri bilinmektedir. 1) saldırma, 2) kaçma, 3) donma . Kadınlarında çoğunlukla donma refleksini gösterdiklerini biliyoruz. Ani gelebilecek herhangi bir darbeye bilinçaltınıza yerleşen refleks ile cevap vererek oradan uzaklaşabilmek ve en az darbe ile kurtulabilmek şansını elde edebilirsiniz” dedi.

İbrahim Yıldız; “ Biz sporcuların bir hareketi doğal bir refleks olarak edinebilmemiz için en az beş bin tam olarak ise yirmi beş bin kez tekrarlamamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Katılımcılara belgelerini taktim eden ''Biz Kendimizi de Savunuruz'' projesinin ortakları Nurten Anıl, Göksel Er ve İbrahim Yıldız savunma refleksleri eğitimlerini sürdüreceklerini belirtiler.