Sergi açılışına, Yalova Belediye Başkan Vekili Adil Ürekli, Yalova Belediyesi Başkan Yardımcısı Jülide Güner, Yalova Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, Yalova Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu, Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasan Soygüzel vevatandaşlar katıldı.

Sergide açılış konuşması yapan,Yalova Belediye Başkan Vekili Adil Yürekli; “ Yalova halkına ‘Bizim Şehrin Gelinleri,sergimiz hayırlı uğurlu olsun” dileklerini iletti.

Kent Konseyi Proje Koordinatörü Esra Nigar Uluç sergiye katılan vatandaşlara düğün fotoğrafları ve gelinlikler hakkında bilgilerverdi.

Sergide, eski gelin ve damatlar, ‘Bir Şarkısın Sen’ müziği eşliğinde dans ettiler.

Yalovalıların yakın tarihe kadar düğünlerinde giydiği gelinlikler ile siyah beyaz dönemden kalma düğün fotoğraflarının yer aldığı sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Uluç, ‘Gelinlik kültürünü genç nesillere tanıtmak istiyoruz’

Sergi hakkında bilgi veren Esra Nigar Uluç; “Somut olmayan kültürel mirasımız olan gelinlik kültürünü genç nesillere tanıtmak, Yalova tarihini aydınlatmak amacıyla bu sergiyi düzenledik. En eski gelinliğimiz 120 yıl önceye dayanıyor.100, 80, 60 yıl öncesine ait gelinlikler sergileniyor. Yalovalılar burada kendisinden bir şeyler bulacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

Sergi, 28 Aralık Perşembe günü son bulacak.

Haber-Fotoğraf:Kader Göçer