Eski yıllarda sokaklarda oynanan ve günümüzde unutulan oyunların hatırlatılması yönünde çalışma başlattıklarını belirten Başkan Oral, “Unutulan bu çocuk oyunlarını hep birlikte hatırlayıp, 23 Nisan’da sergilemeyi amaçlıyoruz. Bu konuda öğrencilerimizden de destek istiyoruz” dedi.

 

Oral, ‘İlçenin değerlerini anlattı’

Altınova Belediyesi tarafından ilçedeki ilk, orta ve lise öğrencilerine yönelik Altınova’nın Tanıtım Projesi devam ediyor.

Hürriyet Ortaokulu’ndaki sınıflarda derse giren başkan Oral, ilk olarak öğrencileri belediyenin tanıtım videosunu izletti.

Ardından ilçe ile ilgili genel bilgiler veren Başkan Oral, Hersek Lagünü Gölü ve flamingolar, Osmangazi Köprüsü, Çobankale, Hersekzade Ahmet paşa külliyesi, Hersek Sahili, çiçekçilik, kivi ve tersaneler konularına değindi.

İlçede kurulacak olan kütüphane ve müze hakkında öğrencilere bilgiler de veren Başkan Oral, her türlü öneri ve şikâyetlerin kendilerine iletilmesini istedi.

Başkan Oral, havaların ısınmasıyla tüm öğrencilere yönelik ilçe gezileri düzenleneceğini açıkladı.

 

Oral, eğitimcilerle de sohbet etti

Hürriyet Ortaokulu öğretmenleri ile de bir araya gelen Başkan Oral, eğitimcilerle görüş alışverişinde bulundu. Başkan Oral’a sınıflardaki derslerde, Hürriyet Ortaokulu İlhan Aydan ve Müdür Yardımcısı Betül Verim eşlik etti.