Altınova 1. Kitap Fuarı’nın yankıları devam ediyor. Katılımın oldukça yoğun olduğu fuardan okurlar ve yayın evleri oldukça memnun kaldı.

Bilginin en büyük hazine olduğunu ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “İlçemizde çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik çalışmalarımız bizim hep önceliğimiz oldu” diye konuştu.

Gelenekselleşerek

Bu yıl kapılarını ilk kez açan Altınova 1. Kitap Fuarı, okurların büyük ilgisini çekti. Fuarda, 60 yayın evinin yanı sıra Altınova Kütüphanesindeki kitapların da tanıtımları yapıldı.

Kitap Fuarına katılan vatandaşlara ve destek olan kurumlara teşekkür eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “İlkini gerçekleştirmiş olduğumuz Altınova Belediyesi 1.Kitap Fuarıyla tüm öğrencilerimizi ve vatandaşlarımızı kitaplarla buluşturmuş olduk. Kitap fuarımız hem yayın evlerimiz hem de katılımcılarımızla birlikte bölgenin en önemli kültürel etkinlikleri arasındaki yerini alacak ve gelenekselleşerek büyümeye devam edecektir” dedi.

“Önceliğimiz oldu”

Bilginin en büyük hazine olduğunu söyleyen Başkan Oral, “İlçemizde çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik çalışmalarımız bizim hep önceliğimiz oldu. Eğitim alanında da ilçemizin marka olması için yoğun çalışmalar yapıyoruz. Önemli bir ilki gerçekleştirerek halkımızı kitaplarla buluşturduk. Bunun için çok mutluyuz” dedi.

“Kitap fuarı demek; çocuk demektir”

Fuardan memnun ayrıldıklarını ifade eden yayın evi yetkilileri ise, “Kitap fuarı demek; çocuk demektir, fuar demek gelecek demektir. Altınova Belediye Başkanımız ile Altınova Kaymakamımızı kutluyoruz. Altınova için güzel bir başlangıç yapıldı. Halkımızın ilgisinden memnunuz, fuara oldukça yoğun bir katılım oldu” ifadelerini kullandılar.