Dünyanın en büyük ikinci festivali olan TEKNOFEST İstanbul’un 5’nci günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile gerçekleştirildi. Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yalova İl Temsilciliği üyeleri de festivalde yerini aldı. Gençler, yerli ve milli teknolojileri yakından inceleme fırsatı buldular.

‘Her şey hayal ile başlar’

Vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Teknoloji dönüşüm sürecinde yeni teknolojilerin pazarı değil, üreticisi olmak istiyoruz. Yola bunun için çıktık, bu aşkla yürüyoruz. Gençlerimize teknolojiyi yerli ve milli olarak sevdirmeyi başaracağız, artık biz kendi kendimize yeteceğiz. Geçen yılki TEKNOFEST’in açılışında ifade etmiştim. Her şey hayal ile başlar. Hayal ile inanç birleşince başarı ortaya çıkar” dedi.

Ayakları yerden kesti

TEKNOFEST 2019, teknoloji yarışmaları, HackIstanbul ve Hackathon yarışmaları ile büyük mücadelelere sahne oldu. Türk Yıldızları, Solo Türk, Atak Helikopteri, Paraşüt Timleri, TB2 ve akrobasi uçaklarının yaptığı gösteriler ile heyecan doruklara çıktı. Tüm dünyadan ünlü isimlerin katıldığı Take Off Uluslararası Girişimcilik Zirvesi’nde girişimciler misafirlerle buluştu. Dikey rüzgar tüneli, balon uçuşları ve sivil uçuşlar ile ziyaretçilerin ayakları yerden kesildi. Planetaryum, uzay sergisi, uçurtma atölyesi, bilim sergileri, efsane uçakların sergilendiği statik sergiler gibi onlarca aktivite, sergi ve eğlenceli etkinlik ile her dakikası dolu dolu geçen bir festival yaşandı.