Yalova Folklor Eğitim Merkezi (YAFEM), Avrupa Karnaval Federasyonunun (FECC) 39. Kongresini Yalova’da yapacağını açıklamıştı ve bu kongrenin Yalova’nın turizmine önemli katkıları olacağını belirtilmişti.

  YAFEM Başkanı FECC Türkiye Temsilcisi Özer Koyuncu bu konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada,  “6 yıldan bu yana üyesi olduğumuz FECC Avrupa Karnaval Şehirleri Federasyonunun 39.yıllık kongresine YAFEM olarak Yalova'da yapılması için talip olmuştuk.

  İtalya Verona şehri ile rekabeti yaptığımız tanıtım çalışmaları sonucu Yalova olarak; Valilik, Belediye, Milletvekillerimiz, İl Kültür Müdürlüğümüz Ticaret ve Sanayi odamızın manevi destekleri ile alkışlar ve gözyaşları ile beraber kabulüne şahitlik ettik... Kazandık.

  10-18 Haziran 2019 tarihlerinde Termal-Yalova'da gerçekleşecek Avrupa Karnavallar Federasyonu Kongresi (FECC), ülkemizin Yalova’mızın tanıtımına önemli katkılarda bulunacaktır. FECC'nin Türkiye’den ilk ve tek üyesi olan YAFEM kısa süre içerisinde Avrupa genelinde katıldığı karnavallarda Türk Kültürünün ve Türkiye’nin tanıtımına yaptığı katkıları, 39. FECC Kongresine ev sahipliği yaparak taçlandırmak istemektedir.

  25 ülkeden 150 katılımcı, 40 kadar yerel yönetici, başkan, meclis üyeleri olmak üzere seçkin delegasyon 8 gün misafirimiz olacaktır... Konuklarımızı Yalova ve Türkiye sevgisi ile uğurlamak umudu ile emek veren katkıda bulunan tüm dostlara teşekkür ederim” dedi.