Marmara Belediyeler Birliği’nin en prestijli Belediyecilik Ödülleri olarak nitelendirilen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri için düzenlenen törene; il ve ilçelerin belediye başkanları, temsilcileri ve çalışanları katıldı. Törende kazananlara ödüllerini Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal takdim etti. Altın Karınca Ödül Töreni'nde yarışmaya müracaat eden 262 projeden 47’si; afet yönetimi, ulaşım, kültür-sanat, sosyal belediyecilik, şehircilik alt yapısı, kurumsal gelişim, sürdürülebilir çevre yönetimi, şehir teknolojileri, yerel kalkınma ve iş birliği alanında ödül alamaya hak kazandı. Yalova Belediyesi de Sosyal Belediyecilik kategorisinde “Engelli ve Çölyak Dostu Yalova” projesi ile ödüle layık görüldü.

“En Çok Projenin Katıldığı Dalda Ödül Aldık”

Ödülü, Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’dan alan Başkan Salman, “Altınca Karınca Belediyecilik Ödüllerine en çok müracaat edilen kategori Sosyal Belediyecilik kategorisi. Toplamda yarışmaya 262 proje müracaat ederken bunun 60 tanesi bu kategoride. Yani en çok müracaat alan dal Sosyal Belediyecilik çalışmaları. Yaptığımız çalışmalar birçok kez Türkiye’de örnek gösterildi. 60 proje arasından “Engelli ve Çölyak Dostu Yalova” projemiz değerli jüri üyelerince ödüle layık görüldü.  Bu bizler için büyük gurur” dedi.

“Projelerimiz Takdir Görüyor”

“Sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örneklerini Yalova’da hayata geçiriyoruz, alınan bu ödülde bunun en güzel kanıtı” diyen Başkan Vefa Salman; “3,5 yılı aşkın bir süredir vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Bu hizmeti yaparken hiçbir siyasi ego içerisinde olmadık. Her zaman halkımız ilk önceliğimiz oldu. Kendi yapmış olduğumuz planlamanın haricinde vatandaşlarımızın taleplerini daima ön plana aldık, çözüm ürettik. Yaptığımız her işin takdirini vatandaşlarımızdan alıyoruz. Bu da bizim daha azimli çalışmamıza sebep oluyor. Geride kalan süreçte hayata geçirdiğimiz önemli projeler, önemli kuruluşların dikkatini çekti ve ödüle layık görüldü. Alınan ödüllerin içerisinde jüri değerlendirmesi sonucu verilen ödül de var, tamamen halka sorulan ve onların oyları neticesinde alınan ödüllerde var. Bizim için önemli olan halkımızın takdiri.Biz görevde olduğumuz sürece bu anlayışımızdan ödün vermeyeceğiz. Çünkü halkımız yapmış olduğumuz işleri beğendiğini açıkça gösteriyor. Siyasi gözle bakıp yıpratmaya yönelik söylemler bizi gitmiş olduğumuz yolda sekteye asla uğratmadı, uğratmaz da” dedi.

“Masal’a ve Emeği Geçelere Teşekkür”

Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” diyen Başkan Salman;  “Ama en büyük teşekkür Masal kızımıza. Beni ziyaret ederek bu konuda bende farkındalık yarattığı ve çalışma yapmamızı sağladığı için. Engelsiz Yalova için birçok proje hayata geçirdik. Başta belediye binamız olmak üzere bünyemizde bulunan tüm binaları özel insanlarımızın kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan kullanabilecekleri hale getirdik. Engelsiz plajları, engelsiz parkları yaptık. Özel insanlarımızın ihtiyaç duyduklarında kullanabilecekleri özel donanımlı araçları faaliyete geçirdik. Kent genelinde yaptığımız her çalışmada öncelikle özel insanlarımız bundan nasıl faydalanabilir diye düşündük ve planlamamızı bu yönde yaptık.  Çölyak konusunda bilgili değildik. Bir gün Masal kızımız ailesi ile birlikte ziyaretime gelerek bu konuyu geniş bir şekilde anlatınca bunun mutlaka yapılması gerektiğine karar verdim. Engelsiz Cafe’deçölyak mutfağı oluşturduk. İl Belediyesi bazında bu projeyi hayata geçiren ilk belediyeyiz. Bu ödülü Masal’la birlikte alarak ona ve ailesine de teşekkür etmiş olduk” dedi.