İlimizin bazı mahalle, cadde ve meydanlarına isimlerini veren noktalarda bulunan Türk tarihinde önemli başarılara imza atmış kişilerin daha iyi bilinmesi, tanınması açısından bir çalışma başlatan Yalova Belediyesi toplam yedi noktaya büstlerini yerleştirdi.

İsmetpaşa Meydanına Türkiye Cumhuriyetinin ilk Başbakanı ve Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, Girne Caddesine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Gaziosmanpaşa Meydanına Osmanlının başarılı komutanı Gaziosmanpaşa, Fevzi Çakmak mahallesine Mareşal Fevzi Çakmak, Adnan Menderes Mahallesine eski Başbakanlardan Adnan Menderes ve Kazım Karabekir Mahallesine ise Kurtuluş savaşını başlatan komutanlardan olan Kazım Karabekir’in büstlerini koyan Yalova Belediyesi büstlerini koyarak ahde vefa örneği gösterdi.

Başkan Salman, “Denktaş Ailesini Davet Edeceğiz”

Türk tarihine her zaman sahip çıktıklarını ve çıkmaya devam edeceklerini belirten Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Türk tarihimize adını altın harflerle yazdırmış olan Türk büyüklerimizi yaşatmak ve genç nesillerin daha iyi tanıması için parklara, meydanlara ve caddelere isimlerini veren bu Türk büyüklerinin büstlerini koyarak tarihimize sahip çıkıyoruz. Ayrıca önümüzde ki günlerde İsmetpaşa Mahallesi Girne Caddesi üzerinde bir düzenleme yapılacak. Bu düzenlemelerin ardından bu cadde üzerine koymuş olduğumuz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın büstünün açılışını ailesini davet ederek açmayı düşünüyoruz” dedi.