Törene TÜRSAB BYK Başkanı. Ahmet Başol Haraç, Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu, Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Gümrük Müdürü Murat Aydeniz, Milli Emlak Müdürü Mustafa Kozan ve sektör temsilcileri katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, toplumda turizm bilincini geliştirmeyi ve Yalova’nın marka değeri olan turizm kimliğini ön plana çıkarmayı amaçladıklarını belirtti.

Şeref Tali; “ Yalova turizmi, gerçekleştirilen çalışmalar ve yatırımlarla ülke turizmi içindeki payını ve önemini giderek arttırmaktadır. % 60 ormanlarla kaplı olan ilimizin Termal Turizm Merkezi ve Armutlu Termal Turizm Merkezi kaplıcalarının şifalı suları, tabiat parkları ve mesire alanları, Sudüşen be Erikli Şelaleleri, Dipsiz Gölleri, Delmece Yaylası, 191 kuş türü bulunan Hersek Lagünü, Karaca Arberetumu, çiçeği, kivisi, balı, organik tarımı, marinası, Yürüyen Köşk, Osman Gazi Köprüsü ve kumsallarıyla bir destinasyon merkezidir.

Bu yıl, İzmir Travel, İstanbul Emitt, Ankara Expo fuarlarında yer alarak ilimizin tanıtımını en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Doğal ve tarihi zenginlikleri ve farklılıkları bünyesinde barındıran ilimizin, turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi için yurtiçinde ve yurtdışında daha çok tanıtımı yapılmalıdır. Ülkemizin gelir kalemlerinin başında turizm gelirleri yer almaktadır. İlimize yapılan turizm yatırımları, daha çok iş, daha çok istihdam demektir” dedi.

‘Turist sayımızda % 15 oranında bir artış sağlanmıştır’

Yalova’nın turizm verilerine de değinen Tali, “İlimizin turizm verilerine kısaca değinecek olursak; 2017 yılı Mart sonu itibariyle; Bakanlığımız işletme belgeli ve belediye belgeli konaklama tesislerindeki toplam yatak kapasitesi 7018’dir. Turizm işletme belgeli tesis sayısı13, yatak kapasitesi 1358’dir. Belediye belgeli tesis sayısı ise 94, yatak kapasitesi 5660’dır. İlimizde 6 tane turizm yatırım belgeli otelin de faaliyete girmesiyle beraber 3126 yatağında eklenmesiyle, 4484 yatak arzı olacaktır. Ayrıca Çınarcık ilçemizde 2, Altınova İlçemizde 1 uluslararası mavi bayraklı ile SETUR Marina’nın mavi bayrak ödülü mevcut olup, 35 A Grubu, 5C Gurubu olmak üzere toplam 40 seyahat acentemiz bulunmaktadır.

2016 yılı sonu itibariyle, ilimizi 84.929 turist ziyaret etmiştir. Türkiye genelinde turist sayısında yaklaşık % 30 bir daralma olurken, yabancı turist sayısında bir önceki yıla göre % 5 azalma olmasına rağmen ortalama turist sayımızda % 15 oranında bir artış sağlanmıştır. Hafta boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerle turizm bilincinin daha da gelişeceği; Turizm Haftası’nın ülkemizin ve ilimizin gelişen vizyonuna   katkı sunacağına ümit ediyor, tüm Yalovalılardan bizleri yalnız bırakmamalarını diliyoruz” ifadelerini kullandı. Haber: Sezgin Altınel