Yalova Valiliği ‘Yalova Şehir Logosu Tasarım Yarışması’ ile ilgili şartlar belli oldu. Yarışma konusu, ‘Turizmi, Termal'i, Tersaneleri, Kivisi, Çiçeği, Yürüyen Köşk'ü yaşam alanları ve bulunduğu stratejik konumu ile Yalova'yı tanıtıcı ve belirleyici logonun, yaşadığımız çağa uygun olarak, vizyonel ve fonksiyonel bir logo yapılması düşünülmektedir. Logoda Yalova yazısı yazmasa dahi, bakıldığında Yalova'ya ait olduğu ve Yalova’yı simgelediği herkes tarafından anlaşılır olması gerekmektedir’ şeklinde belirtildi.

Yarışma için son tarih

  Yarışmaya katılmak isteyenlerin eserlerini, 15 Nisan 2019 saat: 17.00’a kadar Yalova Valiliği Basın Bürosu'na teslim etmesi gerektiği belirtildi.

Katılım için gerekli şartlar

  Yalova Valiliği, “Tüm çalışmaların  “T.C. Yalova Valiliği” ibaresiyle birlikte değerlendirilmesine dikkat edilecektir. Katılım ücretsiz olup, seçici komisyon üyelerinin birinci derecede yakınları dışındaki herkese açıktır. Yaş sınırı yoktur. Yarışma; eserlerin ihtiyacı karşılamaması halinde ya da diğer herhangi bir nedenle tekrarlanabilir veya Valilikçe her aşamasında iptal edilebilir. Yalova Valiliği, katılımcıların eserleri ile ilgili izinler ve telif haklarıyla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmez” şeklinde açıkladı.

Katılım için teknik şartlar

  Teknik şartlar, “Her tasarım A4 (21 x 29,7cm) ebadında, beyaz zemin üzerine uzun kenarı 15 cm'yi geçmeyecek şekilde yerleştirilecek, kâğıdın alt kısmında tasarımın küçültülmüş renkli ve siyah-beyaz şekilleri, kısa kenarı 25 mm'den büyük olmayacak şekilde yer alacaktır. Sayfanın arka kısmında yarışmacının rumuzu yer alacaktır. Çıktılar, karton, fotoblok vb. malzemeye yapıştırılmadan sadece A4 kâğıda basılmış şekilde teslim edilecektir. Çalışmalar aşağıda belirtilen teslimat adresine; FreeHand, Illustrator, Corel Draw, vb. gibi vektörel çizim tabanlı tasarım programlarından birinde hazırlanmış çalışma hali, 300 dpi CMYK renk formatında JPEG ve PDF formatlarında CD'ye kaydedilerek teslim edilecektir” şeklinde belirtildi.

Dereceye girenlere…

  Yarışmada dereceye girenlere para ve plaket verileceği belirtildi. Birinciye 10.000 TL, ikinciye5.000 TL, üçüncüye 2.500 TL. verilmesi kararlaştırıldı.

  Yarışma Şartnamesi ve ayrıntılı bilgi için www.yalova.gov.tr, www.ytso.org.tr, www.yalova.edu.tr adreslerinden ve 0 226 811 50 69 dahili (1107) numarasından bilgi alabilirler.