Yalova’da İletişim ve Medya alanın kalifiye eleman yetiştirmek ve sektöre yetiştirilecek bu elemanların hayatlarını şekillendirme noktasın da yol gösterecek olan Kaşgarlı Mahmut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin güzide öğretmenleri ve yönetim kadrosu adına YGC’ni ziyaret eden İnan’ı Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat ve Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Mot karşıladı. Oldukça sıcak sohbet içerisinde gerçekleşen ziyarette Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat, sahibi olduğu yayınlar ve cemiyet bünyesinde yer alan yayın sahiplerinin stajyer öğrenci için oldukça istekli olduklarını ancak ailelerinin yönlendirmesiyle belediye veya benzeri kuruluşlarda staj gören öğrencileri gördüğünde çok üzüldüğünü belirtti. Polat,” Sahibi olduğum yayınlar ve cemiyet bünyesinde yer alan diğer yayın sahiplerinin zaten kendilerinin yayın hayatlarını sürdürdükleri bir kadroları var. Bizim bu noktada vermek istediğimiz çaba bir meslek olarak oldukça öneme sahip olan gazetecilik mesleğini gelecek nesillere yetişmiş saha tecrübesi olan ve bu işlerin yapıldığı yerlerde zaman geçirmiş bu işin tadını almış gazeteciler yetiştirmektir. Yalova Gazeteciler Cemiyeti olarak kısıtlı imkanlarla ancak dimdik bir şekil hazırladığımız yıl içerisinde yapmaya çalıştığımız etkinlikler de biz bu misyonumuzu sürdürmeye çalışıyoruz. Alaylı bir gazeteci olarak eğitimin ne kadar gerekli olduğunu vurgulamak istiyorum ancak bunun yanında günümüzde sadece diploma sahibi olmak değil o diplomanın hakkını verebilecek kadar da tecrübe ve çalışma ortamına hakim olmak çok önemli, ben stajyer öğrenci konusunda çok hassasım ve cemiyetimizin bünyesindeki yayın sahiplerinin de aynı noktada hassas olduklarını belirtmek istiyorum. Bizim kamuoyunda kanaat önderi olarak yetişecek arkadaşlara yardımcı olmamız gerekiyor” dedi.

Aynı görüşlere sahip olduklarını ve stajyer öğrencilerin sektör içerisinde yetişmesi isteğinde olduğunu belirten İnan,” Öğrencilerimizi her zaman sektör içerisine yönlendirmek istiyoruz ancak ailelerin ve öğrencinin de baskısıyla öğrenciler belediyeler vb. kurumlarda görev alıyorlar” dedi.

 

Ziyaret sırasında Yalova Gazeteciler Cemiyeti ve Kaşgarlı Mahmut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak birlikte organize edilecek ortak çalışmalar için görüşme sağlanacağı belirtildi.