Merhaba sevgili dostlar. Bütün dünya ve ülkemiz coronavirüs salgınından dolayı çok büyük bir kaos yaşıyor ve görünen o ki bu durum uzunca bir süre daha devam edecek. Bu süreçte dostlarımıza, sevdiklerimize ve insanlığa destek ve yardımcı olmak istiyorsak mutlaka Maske, Mesafe ve Temizlikten oluşan bu üç kurala önem vermeliyiz. Bütün dünya sözüm ona bir yarasadan bulaşan covid-19 ile boğuşurken, maalesef dünya devletleri ekonomiyi sağlığın önüne geçirerek, inanılmaz bir insanlık dramı yaratıyorlar.

Ülkemizde ise covid-19 salgınının öncesinde özellikle düşük ücretli insanlarımız geçinmek için çok zorlanırken, covid ile birlikte işini kaybedenler kısa çalışma ödeneği denilen hiçbir dertlerine deva olmayacak ücretlerle yaşamaya çalışıyorlar.

Şimdi ben burada yapılmayanlar, yapılması gerekenlerle ilgili bir sürü şey yazabilirim ama sonucu olmayacağına inandığım için yazmıyorum.

Gelelim hepsinden önemlisi sağlık konusuna. Vatandaş olarak ve bir ailenin bir ferdi olarak Covid-19’a yakalanıyorsunuz.

14 gün tüm aile ile karantinaya alındık ve covid-19 tedavisi görüyoruz. Ailecek zor bir süreçle mücadele ediyoruz. Covid ile mücadele sırasında çevremizdeki konu ile sağlık çalışanlarının, hastanelerin, emniyet görevlilerinin ne kadar zor ve önemli bir görev yaptıklarına şahit olduk. Buradan tekrar kendilerine teşekkür ediyorum, ayakları taşa değmesin.

Şimdi de ısrarla bu salgını dikkate almayan, kurallara uymamayı bir marifetmiş gibi gören, sorumsuz, vicdansız, insanlıktan nasibini almamışlara sözüm var.

Bugün birçok yakın öğretmen arkadaşım covid ile mücadele ediyor, yaşam savaşı veriyor.

Kendisi veya ailesinde covid pozitif olan çocukların serbestçe dolaştığı ve salgının artmasına neden olduğu maalesef gerçek.

Lütfen duyarlı olalım, bana bir şey olmaz diye düşünmeyin. 3 şey çok zor değil, Temizlik, Mesafe, Maske...

Hepinize sağlıklı günler diliyorum.