İYİ Parti Yalova İl Başkanı Erol Tatar, iktidar partisinin Yalova’yı yöneten seçilmiş ve atanmış bürokratlara seslendiği açıklamasında, Millet Bahçesi olarak belirlenen 120 dekar alanın, Yalova Araştırma Enstitüsü tarafından ARGE için kullanılan bir arazi olduğuna vurgu yaparak, ‘Araştırma Enstitüsü arazisine yapılacak olan Millet Parkının yer seçimini uygun bulmuyoruz. Araştırma Enstitüsü Türkiye’nin AR-GE’lerinden biridir. İlle de Millet Bahçesi yapacaksanız, birçok hazine arazisi var. Yalova’da onlara yapın’’ şeklinde ki açıklamasını sosyal medya hesabından okuduk.   

Millet Bahçesi’nin bu alanda yapılmasını ben de doğru bulmuyorum. TİGEM’e ait, dere ağzı ve Yalova Öğretmen evine giderken sağ tarafta kalan, içinde yüzlerce çam ağacının bulunduğu, denize de çok kısa bir mesafesi olan, eski TİGEM yemekhanesini de içine alan, GERDEN A.Ş. yönetim binasına kadar ki alan, hazır da dururken ve yıllardan beridir atıl vaziyetteyse Millet Bahçesi olarak neden değerlendirilmesin ki… 

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’ne ait Yalova Araştırma Enstitüsü arazisi ise Yalova’nın Doğu Garajı olarak planlanmalıdır.

Millet Bahçesi olarak yapılması düşünülen, Yalova Merkez ile Çiftlikköy ilçe sınırı arasında bulunan, etrafında yapılaşmaların yanı sıra, Yalova-İzmit Karayolu kavşağı bulanan arazi yıllardır birkaç ağaç türünün ARGE çalışması dışında öyle çokça verimli kullanılan bir alan değildir.

Merkez Garaj mevcut terminal binasında, Batı Garajı ise Termal-Çınarcık yol ayırımında Yalova İl Özel İdaresi bünyesinde Köy Hizmetleri Birliği’ne ait yere kurulmalı, İDO iskelesi yanında ki geçici terminal kaldırılmalı, kentin girişine yakışır Yalova’ya gelen yerli-yabancı turistin dikkatini çekecek bir meydan veya park olarak değerlendirilmelidir.

Kent merkezinin yoğun trafiği, kentin doğusundan ve batısından gelen ilçe, belde ve köy ulaşım araçları alınacak kararla Yalova’nın merkezine sokulmamalı, zaman zaman büyük karmaşalar yaşayan kent trafiği bu yolla çözüme kavuşturmalıdır.

Bakan Ersoy Yalova’ya geliyor

Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Temmuz 2020’nin ilk haftası Yalova’da bir dizi incelemede bulanmak amacıyla kentimize geliyor. 

Adalet ve Kalkınma Partisi Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar’ın daveti ile kentimize gelecek olan Bakan Ersoy, Yalova’nın Turizm Potansiyelinin değerlendirilmesi amaçlı ziyarette bulunacak.

Termal turizmi, ön planda olmasını amaçlıyor

Bakan Mehmet Ersoy, Termal ilçesinde uzun süre sonra Turizm Bakanlığı tarafından planlara işlenen Turizm Tahsis Alanını, kentin seçilmiş ve atanmışlarıyla görüşecek. 

Yalova’nın doğa güzelliklerinin turizme kazandırılmasının da gündemde olacağı ziyarette önemli yatırımların Yalova’ya getirilmesi hedefleniyor.