Bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha, çocuklarımızın coşkulu, neşeli, gururlu bir şekilde kutlamalarına tanık olduk.

  Bugün Milli duyguların zirveye çıktığı 23 Nisan, 99 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni oluşturan Millet iradesinin hayata geçtiği gündür.

   Türk Milleti’nin iradesini temsil eden ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yasama organı olan TBMM, Türk Milleti’nin Anayasa ile verdiği yetkiyle yasama görevine 1920’de başladığı gündür.

  ‘Egemenlik kayıtsız, şartsız Milletindir’ ilkesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin varoluşunun temel dayanağıdır.

  TBMM’nin kurulmasında emeği geçenler başta olmak üzere, dün çocukken bizlere, bugün çocuklarımıza, yarın torunlarımıza, Dünyada ki tek çocuk bayramı olan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyoruz.

  Bugün özgürce, Türkiye’nin her il, ilçe, belde ve köyünde hayatımızı sürdürebilmemizi sağlayan, vatan toprağı için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize şifa diliyoruz.

 Tüm halkımıza, nice 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramları, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramları, 30 Ağustos Zafer Bayramları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramları diyoruz.