4 – 10 Şubat Mobbing ile Mücadele Haftası etkinliği çerçevesinde, Mobbing Yalova İl Temsilcisi Nilgün Turan Haybek Başkanımız ve diğer yöneticiler; Dilek Soley, Bahar Seven ve Tunahan Akkaya ile Yalova Protokolü’ne 5 Şubat 2020 Çarşamba günü ziyaretlerde bulunduk.

Mobbing Yalova İl Temsilciliği olarak savunduğumuz; siyasi görüş, din, dil, ırk ayrımı yapmadan gerek iş yerinde, gerek sokakta, gerek ailede her konuda adil birer insan olmak ve öncelikle kendimizden başlamak şartıyla, Mobbing uygulayan bir birey olmaktan kendimizi korumamız gerektiği düşüncesindeyim.

Mobbing’in kelime anlamı bana göre ‘kul hakkı’ demektir. Dinimiz İslam, kul hakkı konusunda Kuran-ı Kerimde birçok ayette tüm insanlığa uyarılarda bulunmaktadır.

Allah’ın huzuruna kul hakkı ile çıkmanın çok ağır bir vebali vardır. Çünkü böyle bir günahın Allah tarafından bağışlanması, hak sahibinin affetmesi şartına bağlanmıştır. Hak sahibi hakkını almadıkça veya bu hakkından vazgeçmedikçe, Allah kul hakkı yiyenin bu günahını affetmemektedir.

Yaşantımızda, özel veya kamuda görevlerini yapmayan, makamlarından dolayı birçok çalışanına zulüm eden, sözlerle tacizler eden birçok kişiye rastlıyoruz. Aile ortamında, baskı, şiddet vb. birçok olaya tanık oluyoruz.

İslam Dinini gerçek anlamda yaşayan bir Müslüman’ın Mobbing yapacağına pek ihtimal vermiyorum.

Mobbing’e uğrayan her vatandaşımız Türkiye’nin her ilinde temsilcilikleri bulunan Mobbing Derneğine başvurularını yapıp, yardım alabilirler.

Mobbing’siz bir dünya, için önce kendimizi sorgulamalı, Mobbing’e duyarlı olun bir toplumun oluşması için gayretler göstermeliyiz.

‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ diyenlerden değil, haksızlığın, zulmün karşında hep dik duran bireylerden olmalıyız.