Mete Gazoz 2020 Tokyo Olimpiyatlarında Okçulukta Klasik Yay Bireysel Branşta Tarih Yazarak Altın Madalya kazandı. Yanan ülkemizin kalbine su serpti ve gündeme oturdu. Şampiyonu sistem belirler. Hal böyle olunca, Mete’den haberi olmayan en tepeden en alta kadar herkes, kimi samimi duygular ile kimi kendi çıkar duygularıyla Mete’ye sahip çıktı.

Evet; Mete Olimpiyat Şampiyonu olarak bizleri onurlandırdı. Burada irdelenmesi gereken önemli bir soru var; Mete’yi Olimpiyatlarda Altın madalyaya taşıyan süreç! 

Buradan çıkacak dersler ise bir sporcu nasıl gelişir ve sonuç alınır. Mete’nin en büyük şansı ülkemizdeki birçok sporcuya nasip olmayan bilinçli ailesi! Mete’nin Babasının Okçuluğun içinden gelmesi ve bu branşı bilmesi, kendi özelinde bir sistem dahilinde bilimi de kullanarak Mete’nin gelişimi için antrenörü ve etrafındaki Okçuluğun tüm alan ihtiyaçlarını karşılayacak ekibin oluşturulması ile aşama aşama bir Olimpiyat Şampiyonunun çıkmasına vesile olunmuştur.

Mete’nin bilinçli çağdaş ailesi olmasaydı bu duruma gelmesi tesadüfen olurdu ama Mete aşama aşama ailesinin yarattığı bir sistemin içinden gelerek Altın Madalya kazanmıştır.

Gelelim Futbolumuza; Endüstri olan Avrupa Futbolunun 6. Büyük ekonomisine sahip olan ülkemiz futbolu niye bu durumda? Paranın olduğu yerde kalite olmaz mı? Sorunlar bilinmesine rağmen halen futbolumuzun her alanda gelişimi için somut adımlar atılmaz mı? Neyse! yıllardır Futbolumuz adına havanda su dövmekten, körler sağırlar birbirini ağırlardan, günü kurtarmaktan, futbol için gelişimsel süreçleri hayata geçirememekten mustaribiz.

Yine de bir umut diyerek Mete’nin sürecini iyi analiz edip, tüm branşlara ders niteliğinde aktarıldıktan sonra branşa özgü bir sistem dahilinde yaşatılırsa, tesadüfi başarılar ile avunmayı geçer, istikrarlı başarılar sağlarız temennisiyle çalışmalıyız.