Kente güç katacaklar

Yalova Kent Konseyi Yönetimi olarak hafta başında, Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca ve Yalova İl Emniyet Müdürlüğü görevine temmuz ayında atanan Göksel Topaloğlu’nu makamlarında ziyaret ettik.

Dekan Arıca ile Emniyet Müdürü Topaloğlu’nun gerek bilgi gerek tecrübeleriyle Yalova’ya yakışan, kent için önemli hizmetleri yerine getirmede heyecan içinde olduklarını yaptığımız ziyaretlerde gözlemledim. 

Yalova’yı çok iyi etüt ettikleri ve çok kısa süre içinde sahiplendiklerini, yaptığımız ziyaretlerde bana hissettiren iki başarılı bürokratımızın, bu kent için çok önemli çalışmalar yapacakları kanaatindeyim.  

Yalova’da her kesimin hayali olan Tıp Fakültesini, Yalova Üniversitesinin bünyesinde kentimize kazandıran siyasi iktidarı takdir ediyorum.

Çok kıymetli bilim insanı Prof. Dr. Vefik Arıca hocam ile Yalova’da güvenlik ve huzurun sağlanmasında, tecrübesi ve donanımının yanında; sıcak ve sevecen kişiliğiyle Yalova İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu gibi bir değerler de Yalovalılarla buluşturulmuştur.

Yapılan bu yerinde ve doğru atamalarla, kent güç kazanacaktır.

Hizmet sektörü “SOS” veriyor

Sürekli yazıp, gündeme getirdiğimiz, ülkemizde ve özellikle Yalova’da “sanatkâr yetişmiyor” söylemimize,” hizmet sektöründe profesyonel garson, aşçı, barmen yetişmiyor”u da ekleyebiliriz.

Yalova’da hizmet sektöründe marka olmuş birçok işletmede çalışan personelin; müşterilere zamanında hizmet, güler yüz, tatlı dil ile hitap edemediklerini üzülerek birebir yaşıyoruz.

Bu tür marka olan işletmelerde müşteriler; lezzet, hizmet ve hijyen arar. Bunlardan birinin eksik yapılması durumunda, bu tür işletmelerin ömrü kısa, kaliteli müşteri sayısı ise azınlıkta olur.

Eğitim almadıkları her hallerinden belli olan genç personellerin yanı sıra, tecrübesi olanların ise bıkkınlıkları ve yorgunlukları gözlerinden okunun hizmet sektöründeki bu sorun ancak eğitim ile ortadan kaldırılabilir.

Hizmet sektöründeki emekçilerin çalışma saatleri başta olmak üzere, kılık, kıyafet, temizlik ve hijyen ile beraber hitap konusu mutlak surette eğitim gerektirmektedir.

Yalova’da çok arzu ettiğim, yapılması hiç de zor olmayan hizmet sektöründeki işletmecilerin mutlak surette uygulamaları gereken tek tip kıyafet zorunluluğu, hizmet sektörüne kalite ve saygınlık getirecektir.   

Yalova trafiğinin çözümünde radikal kararlar alınmalı

Yıllardır özellikle gündüz saatlerinde, Yalova trafiğinin sürekli yoğun olduğu tek nokta, Şehit Ömer Faydalı Caddesi’dir.

Yalova’daki bu trafik kargaşası daha kentin girişinde kendisini hissettirirken, yetkililerin bunu görmezden gelmelerine ise hiçbir anlam veremiyorum. 

Şehit Ömer Faydalı Caddesi’nin başı, (Dörtyol kavşağı) ile Termal-Çınarcık yol sapağına kadar araçların park etmelerine engel olunduğu taktirde, bu güzergahta trafik yoğunluğu daha azalacaktır.

Yalova Terminal girişindeki kavşak çalışmasından dolayı, çevre yolunu kullanamayan sürücüler, kent içine mecburen yönlendirilmektedir.

Kentin en önemli giriş noktası olan Şehit Ömer Faydalı Caddesi, sabah 06:00 ile 12:00 arası araç parkına kapalı tutulmalı, yaşanan trafik çilesi sonlandıracağı gibi kent merkezinde ki trafik yoğunluğunu da azaltacaktır.