Her zaman alt yapı ve gençlerimize fırsatlar tanınınca başarılı olacaklarına inanan ve onları destekleyen yazılarımla, Türk sporcularına destek olmaya çalışıyorum. Günümüzün en önemli konusu olan Covid-19 nedeni ile Amatör Lig futbol maçları ve BAL ligi maçları oynanmıyor. Diğer spor branşları devam ediyor, özellikle salon sporları… Bu kısa notu belirtmedeki amacım alt yapı ve amatörleri desteklemezsek, onlara fırsat tanımazsak maalesef gelecek günlerde futbolcu bulamayız. Süper Ligde mücadele eden takımlarımızdan Galatasaray olarak örnek vermek istiyorum; sezon başlarında ilk 11 kadrosunda neredeyse bir ya da iki Türk futbolcuyu zor biliyorduk ve alınan sonuçlar ortada… Alınan başarısız sonuçların ardından ülkemiz gençlerine yani Türk gençlerine fırsat verilmeye başlanınca gençlerimiz kendi yeteneklerini ortaya koymaya başladı.

Örnek olarak geçen sezon 3. Lig’de Erzincanspor forması giyen Kerem Aktürkoğlu, bugün Galatasaray formasıyla Göztepe maçında attığı üç gol ile hat-trick yaparak bunun en güzel örneği oldu. Geçen yıl kendisine böyle bir maç yaşayacağı söylenseydi belki o bile inanmayacaktı. Kerem’in o maçtan sonra, üç gol attığı futbol topunu da alıp evine götürdüğünü öğrendik. Bu olay bizleri çok mutlu etti.

Biraz daha iyi incelersek 2. Lig ve 3. Liglerde çok yetenekli futbolcular var fakat bizim kulüplerimiz yani Süper Lig ve TFF 1. Lig'de ki kulüplerimiz önceliği yurt dışındaki gurbetçi futbolculara verdiği için, gözümüzün önündeki yetenekleri görmüyoruz. Hemen hemen her Süper Lig kulübü sezon boyunca gurbetçi futbolcu taraması yapıyor.  Gurbetçi futbolcu transfer edilsin karşı değiliz fakat alt liglerde onlarca yetenek var.

Geçtiğimiz sezon 3. Lig'den Süper Lige transfer olan Kerem Aktürkoğlu ve Gökdeniz Bayrakdar bu sezon Süper Lige damga vurdular. İki futbolcu Süper Lig piyasasına göre neredeyse yok pahasına transfer edildiler. Fakat verdikleri katkılarla takımlarına hem puanlar hem para kazandırdılar ve bu sayede kulüpleri genç futbolcuların transferinde kara geçtiler.

Gerçi bu işten ekmek çıkmaz. Gideceksin Avrupa’da futbol oynayan gurbetçi futbolcular getireceksin topçu aracısı, komisyoncusu ve menajeri, herkes memnun olacak olmaz böyle olmaz. Özümüze dönelim, bilhassa Amatörlerden başlayarak BAL Ligi, 3. Lig ve 2. Liglerde oynayan değerlerimize şans vererek Türk Futboluna kazandırmaya çalışalım.