Korona döneminde çocuklarımızın gelişimine en önemli katkıyı beslenmelerini düzelterek sağlayabiliriz. Günümüzde, çocuklarda obezite maalesef hızla ilerlemekte fakat bunun önüne geçmek beslenme ve sporla mümkün. Bahsedeceğimiz basit ve etkili yöntemlerle çocuğunuzun koronadan korunmasını sağlayabilir, obezitenin veya oluşabilecek hastalıkların önüne geçebilirsiniz.

Kahvaltı, çocuklar için atlanmaması gereken en önemli öğündür. Online eğitim öncesinde kesinlikle kahvaltı yapılmalıdır. Bu öğününün odaklanmayı arttırdığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu nedenle çocukların derslerine olan dikkatini arttırmak için bu öğün atlanmamalıdır. Ancak kahvaltının içeriği de önemlidir. Süt, peynir, yumurta, tahıl eksik edilememelidir.

Sebze meyve tüketimi vitamin ve lif alımı konusunda çok önemlidir. Bu sebeple günde 4-5 porsiyon tüketilmelidir.

Kemik gelişimi için kalsiyum en gerekli mineraldir. Kalsiyum kaynaklarından en kalitelileri süt, yoğurt, peynirdir. Kalsiyum aynı zamanda diş gelişimi için de gereklidir. Çocuklarda diş çürümelerinin önüne geçmek ve daha sağlıklı diş gelişimi için tüketimine özen gösterilmelidir.

Spor, gelişim çağında aksatılmamalıdır. Çocuklarımızın fiziksel ve mental gelişimleri için evde yapacağı egzersiz hareketleriyle devamlı aktif olması sağlanmalıdır.

Erken saate güne başlandığından günde 3 ana öğün tüketimi önemlidir. Ailenin diğer bireyleri öğle yemeği tüketmiyor olsa bile çocuğun bu öğün aksatmaması gerekmektedir. Aksi takdirde akşam yemeğine kadar çok acıkacak, sağlığı için zararlı besinler tüketmeye başlayacaktır.

Çocuklarımız için pratik öğle yemeği örnekleri;

Peynirli tost + çeri domates + 3 ceviz+ ayran + elma

Tam buğdaylı makarna + salatalık + domates + yoğurt

Lavaş + krem peynir + hindi füme + marul

3 adet köfte + pilav + ayran + armut

Tam buğday Sandviç ekmeği arasına beyaz peynir + domates+ salatalık +marul + kefir

2 ev yapımı poğaça + üzüm + peynir / zeytin