2022 yılının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, bazı resmi kurumlar başta olmak üzere, özel sektör kuruluşlarının, belediyelerin, partilerin, meslek odalarının ve STK’ların başkan ve yönetimleri tarafından; kahvaltı, yemek, çay etkinliği gibi organizasyonları ile kutlandı.

Polat, ‘’Gazeteci olmayanlarla, aynı ortamlarda bulunmak istemiyoruz’’   

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için yapılan etkinliklerde, Yalova’da gazetecilik mesleği ile alakası olmayan, merdiven altı tabir ettiğimiz yayınların temsilcileri; utanmadan, sıkılmadan gazeteciler için yapılan davetlerde boy göstermeye devam ediyorlar.

Gerçek meslekleri; hasta bakıcı, marangoz olan bunun yanı sıra emek hırsızlığı yapanlarla aynı ortamda bulunuyor olmaktan haz duymadığımın bilinmesini isterim.

Medyada yaşanan yasal boşluklardan dolayı; bir klavye, bir bilgisayar ile masa başında, yaz-kış demeden sahalarda koşturan meslektaşlarımızın emeklerini, kes-kopyala-yapıştır ile çalıp, gazetecilik yaptığını sanan, hayatları boyunca bir gazete de çalışmamış, bir fikir işçisi çalıştırmamış, bir tane de dahi gazete yayınlanmamış olanların bulunduğu ortamlarda olmak istemiyorum.

Bu tür etkinlik ve basın toplantılarına, ya beni çağırmayın, ya da bu ehliyetsiz kişiler çağrılmasın.  

Çok yakında çıkacak olan Yeni Medya ve İnternet Habercilik Yasası ile tetikçilik ve şantajla, gazetecilik mesleğinin saygınlığına zarar verenler çok yakında tek tek bu sektörden ayıklanacaklar.

Polat, ‘’Gerçek anlamda Gazetecilik yapan emekçilerimiz var’’ 

Çok şükür gazetecilik mesleğini; onuruyla, şerefiyle, vatanın bölünmez bütünlüğü ve milleti için yapan gerçek emekçiler var.

Polat, ‘Adalet istiyoruz’’

Kamu yararı gözetilerek yapılan birçok haberi, yayınlarımız aracılığıyla milletin gündemine getirmemizden rahatsız çapulcuların; tehdit, hakaret ve küfürlerine, Adalet’in tecellisi için başvurduğumuz ve Cumhuriyet Savcılarına bıraktığımız haklarımızın; savunulmadığını, gasp edildiğini 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gelen tebligat ile tanık olduk.

    

Polat, ‘’Basın Ahlak kurallarına uymaya ant içmişiz’’  

2009’dan bu yana, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı döneminde, maddi ve manevi olarak, büyük emekler vererek, gerçek anlamda gazetecilik mesleğini icra eden meslektaşlarımızla; Basın Ahlak Kuralları dışında hareket ederek, tehdit ve şantajın yanı sıra, kayıt dışı yayıncılık yapanlarla, yıllardır yaptığımız mücadelemizi  kararlılıkla sürdürüyoruz.

  

Polat, ‘Haklarımız korunsun istiyoruz’’

Polat, ‘’Fedakar gazeteci meslektaşlarımızın verdiği emeklerinin karşılığını aldıkları, yasal düzenlemelerle haklarının korunduğu, her türlü tehlikeye karşı güvenliklerinin sağlandığı, basın etik kurallarının uygulandığı, 10 Ocak Gazeteciler Günleri istiyoruz.’’