Akgün, ” Cuma’y ı Cumartesi’ye bağlayan gece Mirac Kandilidir. Üç Aylar mevsiminin manevi hayatımıza getirdiği bereketle birlikte dini hayatımızda önemli bir yeri olan İsra ve Mirac Gecesine ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. İsra ve Mirac Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in kutlu yolculuğunun ve Rabbi ile buluşmasının adıdır. Zira Kur’an-ı Kerim’ de Yüce Allah İsra Suresinin ilk ayetinde; ‘Kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed’i) bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.’buyurmaktadır.

  İsra ve Mirac, yükselme ve yücelme yollarının tek sahibinin Allah olduğunun bilincine varmaktır. Yükselmenin ve yücelmenin ancak Kur’an ve Hz. Peygamber’in rehberliğinde olacağının farkına varmaktır. Allah’ ın ölçülerini hayata taşımakla ve O’nunla irtibat ve iletişim içinde olmakla mümkün olabileceğini, bütün bunlar için en önemli adresin Namaz olduğunu bilmektir. Mirac’dan Sevgili Peygamberimiz’ in bize getirdiği armağanlar iyi anlaşılmalı ve üzerinde düşünülmelidir. Bu armağanlar; Beş vakit Namaz, Bakara Suresinin son ayetleri ile Allah’ a hiçbir şeyi ortak koşmadan O’na varan kulların günahlarının bağışlanabileceği müjdesidir. Mirac, Sevgili Peygamberimiz’ in şahsında Mü’minlerin önüne açılmış bir yükseliş ufkudur. Peygamberimiz’ in Mirac’dan bize getirdiği hediyeler ışığında hayatımızı yeniden gözden geçirmeliyiz. Kulluğumuzun içini doldurma gayreti içerisinde olmalıyız. Peygamberimiz’ in ifadesiyle bizim için Mirac olan, Rabbimizle buluşma O’nun huzuruna çıkma anlamı taşıyan Namaz konusunda daha dikkatli ve hassas olmalıyız.

  Bu duygu ve düşüncelerle İslam âleminin ve Yalova’lı Hemşerilerimizin kandillerini tebrik ediyor, Aziz Milletimize, bu güzel ülkemize, bütün insanlığa huzur, barış, kardeşlik, birlik ve dirlik getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.” dedi.